Home Новини сучасних технологій Розкрито небезпеку від тривалого прослуховування музики в навушниках

Розкрито небезпеку від тривалого прослуховування музики в навушниках

0

Зараз навушники надзвичайно популярні, оскільки останні декілька років вони зменшилися в розмірах та ще й присутній великий вибір бездротових навушників.

Як завжди, користі від бездротових та невеликих навушників надзвичайно багато. В першу чергу те, що вони займають мало місця і в них відсутні дроти. В них зручно займатися в спортзалі, бігати на вулиці, гуляти і навіть їздити в громадському транспорті. Зараз же буде розкрито небезпеку від тривалого прослуховування музики в навушниках.

Багато лікарів сходяться в думці, що тривале використання навушників може призвести до ЛОР-захворювань, серед яких найпопулярніша хвороба - грибковий отит. З’являється він через те, що навушники засунуті глибоко у вушну раковину і перебувають там тривалий час.

Також відомо, що при тривалому використанні навушників, може сформуватися сірчана пробка. Відбувається це через те, що навушники тиснуть на сірку у вусі та штовхають її до барабанної перетинки. З часом, сірки збирається багато і починає втрачатися слух на одне або два вуха — тобто утворюється пробка, якої можна позбутися тільки в медичних закладах.

Щоб уникнути таких можливих проблем із здоров’ям, не рекомендується використовувати навушники більше ніж 2 рази в день тривалістю не більше 30 хв за один раз. Якщо ж ви використовуєте накладні навушники та слухаєте музику на середній гучності, то шкоди вухам буде менше, ніж при використанні вакуумних навушників.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version