Реклама

Розповідаємо, чому на смартфоні при покупці так багато додатків

Останні Новини

Коли ми купуємо смартфон в магазині, то разом із ним отримуємо цілий пакет встановлених додатків. Деякі з них дійсно корисні і активно використовуються нами протягом всього терміну експлуатації. А от інші абсолютно не потрібні, так ще й не видаляються взагалі. Для чого виробники таке роблять та що робити із зайвими програмами?

Не варто думати, що усі абсолютно встановлені програми на смартфон зайві та тільки займають пам'ять. Є й такі, без яких пристрій просто не зможе нормально функціонувати. Вони обов'язково повинні бути присутніми. Це, наприклад, додатки Повідомлення, Дзвінки, Калькулятор, Камера, Браузер і т.д. Якщо ви чимось із такого стандартного набору не користуєтесь, то і не намагайтесь видалити, бо тоді пристрій може просто перестати коректно функціонувати.

Цікаво: Відомо, чому на смартфоні не варто вмикати яскравість дисплею на повну

Наступна група додатків - вигідні виробнику. Виробники смартфонів заробляють не лише на продажі своєї техніки, але й на софті, який встановлюють і тим самим рекламують. Розробники програм платять брендам, щоб ті завантажували на смартфони їх додатки. Таким чином збільшується кількість користувачів. Звісно, якийсь відсоток людей після покупки телефону просто повидаляє все зайве і завантажить те, що дійсно потрібно. Але є й такі люди, яким встановлені програми сподобаються і вони залишаться активними користувачами. Саме такий хід подій і важливий розробникам.

Ну і остання причина наявності великої кількості додатків - правила країни. Кожна країна, яка продає техніку, може висувати свої правила. Наприклад, щоб був інтерфейс державною мовою. До цієї категорії належать і програми. В України, допустимо, повинні бути пошукові системи, сервіси та деякі функції виключно українські. Тому виробник змушений встановити відповідний софт.

Не варто відразу видаляти усе зайве. Спочатку задумайтесь, можливо в майбутньому воно знадобиться. Тим більше, в будь-який момент за допомогою комп'ютера або root-прав можна видалити усе зайве, навіть те, що стандартним шляхом не прибирається.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Від перевантаження сервери Apple ID перестали працювати

Виявивши під ялинкою на Різдво нові смартфони iPhone, планшети iPad, ноутбуки MacBook, розумні годинник Apple Watch та інші пристрої...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -