Реклама

Розповідаємо про інженерне меню на смартфоні

Останні Новини

Всі знають та користуються стандартними налаштуваннями на смартфоні, які знаходяться в меню. Але от про ще один тип мало хто чув. Про нього мова й піде сьогодні. Тому читайте далі.

Цікаво: Розповідаємо про 4 бюджетні, але надійні смартфони

Інженерне меню (Engineering Mood), про яке й будемо говорити, спочатку було створене виключно для розробників, щоб вони могли налаштовувати смартфон та тестувати його в різних параметрах та режимах. Зараз ним можуть користуватись і звичайні власники телефону, але в тому випадку, якщо хоча б трохи знаються в цьому. Інженерне меню не знаходиться у відкритому доступі. Його потрібно знайти й увімкнути, а так воно приховане спеціально. Engineering Mood пропонує широкі налаштування, які неможливо побачити просто на телефоні.

Ті, хто вже зацікавився і дуже хоче відкрити це інженерне меню в себе на телефоні, можуть зараз розчаруватись, адже ці розширені налаштування доступні не на усіх смартфонах. Тут все залежить від процесора. Snapdragon, Tegra та Intel відключити цю можливість та залишили її доступною лише для розробників. Правильно це чи ні, не нам судити, але доля справедливості таки присутня.

Якщо ж телефон на чіпі від MediaTek, то інженерне меню доступне користувачу і вмикається воно наступним чином:

  1. Набираєте комбінацію ##3646633## на клавіатурі для набору номера. Цей набір знаків універсальний, але є телефони в яких код відрізняється і цю інформацію доведеться шукати додатково в інтернеті. (перший варіант)
  2. Завантажуєте програму з магазину додатків, яка автоматично перенаправляє в інженерне меню. Це може бути MTK Engineering Mode. (другий варіант)

Цікаво: Секретний розділ у смартфоні. Що це і для чого потрібен?

Тепер перейдемо до важливішого - для чого взагалі можна використати інженерне меню. Перед тим, як взагалі його використати варто оцінити свої можливості. Ті люди, які добре розбираються в техніці, можуть за допомогою Engineering Mode краще налаштувати смартфон, або протестувати його коли він не хоче нормально працювати. Якщо ж користувач не зовсім обізнаний в цій темі, то не варто щось сильно змінювати в інженерному меню, бо можна наробити лиха. Спочатку добре обдумайте, тоді користуйтесь.

Пропонуємо ознайомити із найпопулярнішими функціями Engineering Mode.

  1. GPS. Буває, що смартфон не правильно відображає місце розташування. Проблема може бути в різному, але інженерне меню допомагає це протестувати та налаштувати.
  2. Звук. В інженерному меню можна змінити максимальну гучність звуку під час розмови або прослуховування музики. Буває, що встановленої гучності просто не достатньо.
  3. Тести. Як вже було сказано вище, Engineering Mode може проводити тести на окремі функції. Наприклад, на якість звуку, динаміків, сім-карти і т.д. Цим і користуються користувачі-аматори, які не дуже розбираються в іншому. Тести дають змогу виправити несправності та перевірити на потужність новий пристрій.
  4. Зв'язок. Engineering Mode можна налаштувати пріоритет для якогось типу з'єднання. Наприклад, постійно вмикати 4G і заборонити всі інші типи мережі.
  5. Батарея. Інженерне меню показує в якому вона стані.

Це маленький список, який можна дуже довго продовжувати, бо Engineering Mode має широкий вибір функцій. Але варто пам'ятати, що некоректно налаштований смартфон за допомогою інженерного меню може взагалі перестати працювати. Тому, краще декілька разів подумати та все перевірити перш ніж натиснути.

Цікаво: Відомо, як ефективно очищати пам’ять на смартфонах Android

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

HyperX випустили комп’ютерні окуляри Spectre

HyperX випустили комп'ютерні окуляри Spectre. Ці окуляри покликані зменшити стомлення очей геймерів, студентів і професіоналів. HyperX, ігровий підрозділ компанії Kingston...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -