Реклама

Підсилювач для навушників – що це та для чого потрібен?

Останні Новини

Хто чув про підсилювач? Думаємо, мало хто, якщо, звісно, Ви не музикант. Колись цей пристрій дійсно використовували лише професіонали, зараз він доступний в багатьох магазинах, але не всі розуміють для чого він існує. Тому пропонуємо ознайомитись.

Цікаво: Розкрито повні технічні характеристики нових навушників OnePlus Buds Pro 2

Підсилювач підключається за допомогою USB кабеля до ПК, чи навушників, чи інших пристроїв, де є роз’єм. Якщо брати конструкцію, то підсилювач це звичайна зовнішня звукова карта, тільки не має аналогового, цифрового входу, але має вихід для навушників.

Тепер трохи про параметри підсилювача.

  1. Розрядність цифро-аналогового перетворювача (ЦАП). Чим більший показник, тим кращий буде вихідний звук. Наприклад, для навушників вистачить 32 біт. Якщо показник нижчий, то навіть не варто розглядати таку покупку.
  2. Діапазон частот. Ну тут зрозуміло. Чим більший діапазон, тим краще буде чути різні звуки та інструменти.
  3. Вихідна потужність. Чим вона вища, тим гучніший буде звук. Але тут є один нюанс - відповідність навушникам. Дуже висока потужність може просто зіпсувати дроти в самих навушниках.
  4. Ставлення сигнал/шум. Цей параметр важливий для тих, хто постійно носить навушники у вухах, навіть коли там нічого не грає. Він відповідає за рівень шуму, коли вимкнена музика.
  5. Мінімальний та максимальний опір. Цей показник повинен бути відповідний до навушників.

Підсилювач для навушників, можливо, не потрібен усім без виключення. Але є декілька ситуацій, коли він дійсно стане в нагоді.

Цікаво: Що таке навушники для спорту та як їх правильно обрати

Якщо на ПК погана звукова карта, а навушники дорогі та якісні, то підсилювач зробить звук максимально хорошим.

Якщо недостатня потужність на смартфоні чи ПК і звук недостатньо голосний. Тоді підсилювач також допоможе.

Якщо потрібні додаткові кнопки регулювання звуку/гучності. Зазвичай підсилювач такі має і це набагато зручніше, ніж налаштовувати все на ПК чи смартфоні.

Якщо потрібно додаткові виходи на навушники.
Загалом, є багато випадків, коли підсилювач може змінити звук в навушниках на краще. Головне зрозуміти, чи дійсно він потрібен, чи ні.

Цікаво: Що краще для ігор: дротові чи бездротові навушники?

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Cмартфон OnePlus Nord з’явився на GeekBench

Раніше ми повідомляли, що OnePlus Nord готується до релізу в Індії та Європі. Сьогодні ж, смартфон OnePlus Nord з’явився...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -