Реклама

Розповідаємо, чому варто припинити використовувати додатки для ліхтариків

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Додатки для ліхтариків колись були розумним інструментом, натхненним усіма, хто має екран у кишені. Однак ті часи давно минули. Вам більше не слід використовувати програми для ліхтариків. Ми пояснимо, чому і що слід використовувати замість цього.

У це може бути важко повірити, але спалахи камер не завжди були включені в смартфони. Apple не додавала світлодіодний спалах до iPhone 4 у 2010 році. Навіть після того, як телефони стали частіше включати спалах, iOS і Android деякий час не мали вбудованих «ліхтариків».

Цікаво: Що означає слово “soft” та чому ним називають додатки?

Що таке додаток для ліхтарика?

Існує два різних типи програм для ліхтариків. Перший тип здебільшого існував до того, як телефони включали спалах поруч із камерою. Ці програми просто підвищать яскравість екрана і відображатимуть порожній білий екран. Це був напрочуд ефективний спосіб отримати світло в темний простір.

Другий тип програми ліхтарика насправді використовує спалах на задній панелі телефону. Вони просто вмикають або вимикають спалах. Це ще кращий спосіб освітлити темний простір. Хоча обидва типи програм для ліхтариків технічно виконують функцію, яку вони рекламують, є деякі серйозні проблеми, про які ви можете не знати.

Цікаво: Названо 4 найкращі додатки для створення стікерів на Android.

Проблема з програмами-ліхтариками

Програма-ліхтарик призначена для однієї речі: забезпечення світла. Деякі мають додаткові функції, як-от стробоскопи та різні кольори на вибір, але по суті це дуже прості програми. Саме це дозволяє їм легко не думати двічі.

Реальність така, що багато з цих програм-ліхтариків зловживають непотрібними дозволами. Це була більша проблема на Android, але також були деякі шкідливі програми-ліхтарики для iPhone.

У 2019 році Avast проаналізував майже 1000 додатків для ліхтариків, знайдених у Google Play Store. Більше чверті з цих програм запитували від 50 до 77 дозволів. Це були такі речі, як запис аудіо та читання контактів, які, звичайно, не потрібні для ліхтарика.

Страшно те, що деякі з цих програм завантажили понад мільйон. Хто б запідозрив таку поведінку програми, яка має бути настільки простою? На щастя, і iPhone , і Android отримали набагато краще керування дозволами .

Цікаво: Перераховано додатки, що можуть лише нашкодити Вашому смартфону.

Що використовувати замість цього?

На щастя, більше не потрібно використовувати будь-які програми ліхтарика. Пристрої Android та iPhone тепер мають вбудовані перемикачі для ввімкнення спалаху. Нема чого встановлювати або турбуватися про зловживання дозволами.

На iPhone ви знайдете перемикач ліхтарика на екрані блокування та Центр керування для швидкого доступу. Ви навіть можете налаштувати яскравість . За допомогою функції ярликів ви навіть можете запустити ліхтарик, торкнувшись задньої панелі iPhone .

На Android ліхтарик можна знайти на панелі швидких налаштувань . Ви можете переставити панель, щоб розмістити ліхтарик на більш видному місці, якщо хочете. Також можна запустити ліхтарик, натиснувши на задню панель пристрою за допомогою стороннього додатка.

За ці роки смартфони значно покращилися. Багато проблем, які були вирішені сторонніми додатками, більше не існують. Програми для ліхтариків – це пережиток минулих часів. Залишимо їх там.

Цікаво: Названо додатки, які додають функціональності фізичним кнопкам смартфонів.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Відомо, як діяти коли банкомат не видає готівки

Зараз люди користуються як банківськими картками, так і звичайною готівкою. Не можливо просто взяти і від чогось одного відмовитись....
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -