Home Новини сучасних технологій Розповідаємо, чи можна вимикати камери спостереження, коли ви вдома

Розповідаємо, чи можна вимикати камери спостереження, коли ви вдома

0

Камери безпеки чудово підходять для спостереження за домом, у приміщенні та на вулиці, але що робити, якщо ви хочете вимикати їх, коли ви вдома, щоб забезпечити додаткову конфіденційність?

Навіщо відключати камери, коли ви вдома?

Можливо, ви не дуже замислювалися про те , увімкнені чи вимкнені ваші розумні камери безпеки , коли ви вдома. Зрештою, частина привабливості розумного домашнього обладнання та безлічі простих у налаштуванні камер безпеки на ринку полягає в тому, що ви проводите дослідження, щоб вибрати потрібну камеру , а потім просто підключіть її та забудьте про неї.

Але час від часу в новинах з’являється історія про камери безпеки, які не є захищеними, скомпрометовані застарілим програмним забезпеченням або доступні таким чином, як вони не повинні бути.

Можливо, така історія змушує вас думати, що вимкнути камери безпеки, коли ви сидите прямо перед ними, може бути не поганою ідеєю, і це має вагомі підстави.

Зрештою, найбільша перевага камер відеоспостереження – це можливість перевірити свій будинок, поки ви не там, щоб спостерігати за ним особисто. Камера, припаркована у вашій вітальні, щоб ви могли спостерігати за своїми собаками, коли ви на роботі, чудово підходить, коли ви на роботі, але це потенційна проблема конфіденційності, коли ви сидите з ними на дивані.

Цікаво: «Штучний інтелект» в камерах смартфонів та його користь.

Як вимкнути камери безпеки, коли ви вдома

На жаль, ця безліч згаданих пристроїв означає, що не існує універсального способу просто вимкнути камеру, оскільки це залежить від марки та способу живлення камери. Ось на що звернути увагу та надійний спосіб поводитися з камерами з дротовим джерелом живлення.

Вимкніть камери за допомогою програмних налаштувань

Більшість камер відеоспостереження мають якусь функцію заміни або вимкнення камери. Проте, що насправді тягне за собою це відключення та як ви цього досягнете, залежить від виробника.

Більшість камер таких компаній, як Nest, Ring, Arlo, Eufy та інших виробників, підтримують прості програмні перемикачі в додатку. Ви відкриваєте програму керування, вибираєте камеру та знаходите основний перемикач увімкнення/вимкнення, щоб установити стан камери.

Деякі платформи пропонують більш складні варіанти, включаючи автоматизацію. Наприклад, камери Nest можна пов’язати з налаштуваннями виявлення присутності Goggle Home . Використовуючи функцію «Дім/Я не вдома», ви можете налаштувати камеру Nest у своїй вітальні так, щоб вона вимикалася, якщо хтось із членів вашої групи Google Home вдома, і знову вмикалася, коли вони виходили. Присутність вдома та поза межами визначається телефонами користувача, а не виявленням присутності (як пропонує термостат Nest) з метою безпеки.

Режими підтримки камери дзвінка . Ви можете налаштувати систему на зняття з охорони, щоб вимкнути виявлення руху, домашній режим, щоб увімкнути зовнішні камери, і режим «Відсутність», щоб активувати їх усі. Як і система Nest, Ring підтримує геозони .

Одна річ, яку ви швидко дізнаєтеся, якщо почнете переглядати налаштування вашої камери, це те, що ви можете вимкнути пристрій за допомогою налаштувань програмного забезпечення, але ви не можете вимкнути пристрій. З точки зору користувацького досвіду, це, звичайно, має сенс. Більшість людей були б засмучені, якби вони вимкнули камеру, особливо ту, що встановлена ​​у важкодоступному місці, і їм довелося б фізично піднятися до камери, щоб увімкнути її знову.

Цікаво: Чому додаткам на смартфоні не варто давати доступ до камери?

Вимкніть живлення камери

Просте рішення? Вимикайте живлення камери, коли ви вдома, щоб уникнути ймовірності увімкнення камери, коли ви хочете її вимкнути. Це не обов’язково життєздатне рішення для всіх камер відеоспостереження, які працюють від батарейок, оскільки багато бездротових камер безпеки, таких як серія Arlo Pro, працюватимуть, коли акумулятор вилучено, але зарядний кабель все ще під’єднано.

Звичайно, ми будемо першими, хто визнає, що залізти за ваш диван, щоб відключити камеру відеоспостереження, коли ви йдете на роботу, а потім повертати процес щоранку перед відходом, — це більше, ніж клопоту.

Якщо ви хочете фізично відключити камеру від живлення, ми рекомендуємо підключити камеру до розумної розетки від авторитетної компанії, наприклад Kasa . Ви матимете всю гнучкість планування, роботи вдома/виїзду та інших функцій розумного дому, не турбуючись про те, чи дійсно камера перемикання програмного забезпечення вимкнена чи ні.

Щоб повністю виключити будь-який онлайн або розумний елемент із рівняння, ви завжди можете замінити розумну вилку на бездротову керовану вилку або навіть на традиційний таймер розетки , встановлений для вашої робочої рутини.

На практиці, однак, йти цим шляхом може означати занадто багато зручності в порівнянні з використанням розумної розетки. Опція розумної розетки гарантує, що камера фактично вимкнена, але надає набагато більше гнучкості.

Однак ви впораєтеся з відключенням живлення камери, коли вона не використовується, але можете бути впевнені, що вона насправді вимкнена, а не в туманному низькому енергоспоживанні.

Цікаво: Ваші старі гаджети небезпечні, ось що потрібно з ними робити.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version