Home Новини сучасних технологій Розповідаємо детально, що таке VoLTE

Розповідаємо детально, що таке VoLTE

0
Розповідаємо детально, що таке VoLTE

Користувачі смартфонами та зв’язком могли помітити значок VoLTE в себе на пристрої. Або ж просто почути десь таке поняття. На жаль, мало хто розуміє, що це та для чого потрібне. Сьогодні хочемо детально розкрити цю тему та пояснити кожному, що ж таке VoLTE?

Яким стандартом зв'язку користуються всі? Правильно - LTE, або 4G. Це мережа, яка працює по всій країні і світу. За допомогою неї можна швидко відкрити будь-яку сторінку в інтернеті та загрузити будь-що потрібне. Але от проблема в тому, що раніше не можна було здійснити дзвінок, або прийняти його, за допомогою 4G, тому телефон переходив автоматично сам на 2G чи 3G. Тепер ситуація змінилась і розробники, в якості покращення дзвінків, вирішили вдосконалити зв'язок та дати можливість приймати та здійснювати дзвінки за допомогою 4G. Ось це і називається VoLTE, а детальніше - Voice over LTE. Технологія дещо покращена та вдосконалена.

Цікаво: Відомо причини, чому телефон не ловить мережу

Давайте тепер вияснимо, що ж такого особливого в новій технології VoLTE та чим вона краща за попередню. По-перше, це якість самого дзвінка. Якщо говорити по телефону з використанням VoLTE, то буде дуже чітко і гарно чути голос, тон, емоції співрозмовника, що було малоймовірно при використанні інших мереж. Але тут є одна проблема. Так як дзвінки по VoLTE залежать від швидкості з'єднання, то можуть бути перебої та гірше чути, ніж при 2G, 3G. Це може бути пов'язане із повільним інтернетом або завантаженістю мережі.

По-друге, під час розмови можна паралельно сидіти в інтернеті. VoLTE дозволяє продовжувати завантажувати будь-які дані, навіть якщо людина говорить по телефону. Швидкість та якість завантаження не буде змінена.

Ну і остання перевага - VoLTE не забирає заряд акумулятора, так як не змінює постійно одну мережу на іншу, а як відомо, на це смартфон тратить багато свого ресурсу.

В яких випадках стає доступною технологія VoLTE? Для цього треба, щоб були дотримані три правила:
∙Смартфон підтримує VoLTE (а це майже всі сучасні пристрої).
∙Оператор почав підтримувати технологію VoLTE (це стосується не всіх операторів, але можна отримати список в інтернеті).
∙На телефоні увімкнене 4G з'єднання.

Після того, як технологія VoLTE з'явилась, деякі користувачі могли побачити її значок у себе на смартфоні, хоча раніше його не було. Це може бути пов'язане також з деякими причинами. Перше - людина придбала пристрій, який підтримує VoLTE, а вже було сказано, що це практично всі нові моделі. Друге - знову ж таки оператор почав користуватись цією функцією, або підключив її саме в вашому районі. Ну і останнє - увімкнення VoLTE в налаштуваннях самого телефону. Користувач може це зробити сам, інколи навіть випадково. Або ж часто трапляється, що VoLTE вмикається саме після оновлення операційної системи.

Варто знати: Декілька порад, як покращити мережу на смартфоні

Буває, що користувачів навпаки не влаштовує з'єднання та розмови через VoLTE, тоді цю технологію можна вимкнути. Робиться це через налаштування смартфону в розділі "Мобільні дані". Просто треба вимкнути повзунок біля пункту VoLTE. От і все.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version