Реклама

Розповідаємо, як побачити, скільки ядер у вашому ЦП

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Кількість ядер вашого процесора є компонентом, який визначає продуктивність вашого ЦП . У минулому кожен процесор мав лише одне ядро. Сучасні процесори мають від двох до вісімнадцяти і вище. Ось як перевірити, скільки ядер має ваш процесор.

Цікаво: Як дізнатися, скільки Вт споживає мій ПК?

Що означають номери ядер процесора?

Кількість ядер вашого процесора є одним із кількох факторів, які визначають загальну продуктивність вашого процесора. У своїй найпростішій формі ядро ​​- це процесор, який виконує певні дії. Кожна дія, яку ви виконуєте на своєму комп’ютері, обробляється центральним процесором, незалежно від того, наскільки це завдання є малим чи великим.

Кожне ядро ​​може одночасно виконувати лише одне завдання. Природно, чим більше ядер у вашого процесора, чим більше завдань він може виконувати, тим ефективнішим він стає. Чим менше ядер, тим менше завдань він може виконувати, тим менш ефективним є процесор.

Це не означає, що чим більше ядер у вашого процесора, тим краще він буде. Як згадувалося, це лише один з кількох компонентів, які складають продуктивність процесора. Вам також слід враховувати такі речі, як тип процесора , багатопотокова чи гіперпотокова швидкість , тактова частота тощо. Як правило, чим новіший процесор, тим краще. Просто знайте, що це не  завжди так.

Цікаво: Автозавантаження програм: як вимкнути та чим шкодить комп’ютеру?

Скільки ядер у мого ЦП?

Перевірити, скільки ядер має ваш процесор, просто, але в операційних системах Mac і Windows цей процес дещо відрізняється.

Windows

Щоб дізнатися, скільки ядер ваш процесор у Windows, відкрийте диспетчер завдань, натиснувши комбінацію клавіш Ctrl+Shift+Esc. Відкривши, натисніть вкладку «Продуктивність».

На наступному екрані ви побачите багато деталей про ваш процесор, включаючи кількість ядер, які він має.

Mac

Щоб перевірити, скільки ядер ваш процес має на вашому Mac, клацніть піктограму Apple у верхньому лівому куті робочого столу та виберіть «Про цей Mac» у верхній частині спадного меню.

Потім натисніть «Системний звіт».

Ви побачите огляд обладнання для вашого пристрою. Цей огляд включає загальну кількість ядер.

Перевірити кількість ядер на вашому процесорі досить просто, але знову ж таки, що більша кількість ядер у вас не обов’язково означає кращу продуктивність. Найкращий спосіб перевірити, чи ваш комп’ютер вирішує поставлене завдання, — це порівняльний аналіз .

Цікаво: Як змінити основний HDD на додатковий.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо найкращі безкоштовні антивіруси для Windows в 2021 році

Тема антивірусів завжди викликала великі суперечки серед користувачів ПК та смартфонів, оскільки одні вважають, що без антивіруса не варто...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -