Home Новини сучасних технологій Розповідаємо, як зчитувати QR-код на Android та iPhone

Розповідаємо, як зчитувати QR-код на Android та iPhone

0

Втекти нікуди, QR-код всюди і все більше замінює паперові меню, якими ми звикли користуватися. На щастя, ви можете використовувати свій пристрій для зчитування QR-коду на Android і iPhone без необхідності встановлення додаткових програм.

Технологія, пов’язана з QR-кодами, зробила читання цього типу «штрих-коду» дуже легким для всіх користувачів. Це полегшило багатьом підприємствам початок використання QR-коду, щоб їхні послуги охопили якомога більше людей і були практичними.

Сьогодні будь-який власник смартфону може зчитувати QR-код, просто активувавши камеру та навівши її на код. Проте багато хто відчуває труднощі з використанням новинки і, іноді, на деяких пристроях немає нативної функції камери, але на Android можна прочитати QR-код, не звертаючись до додаткових програм.

Отже, давайте подивимося, як читати QR-код на смартфоні під управлінням Android або iOS.

Цікаво: 4 поради щодо захисту особистих даних на смартфоні.

Як зчитувати QR-код на Android-смартфонах

Існує два способи зчитування QR-коду на Android. Перший є найпростішим і полягає в тому, що ви вмикаєте камеру свого пристрою та вказуєте на QR-код.

  • Відкрийте програму камери на телефоні.
  • Наведіть камеру на QR-код і зачекайте, поки він прочитає код, а потім торкніться посилання. 
  • Деякі стільникові телефони мають окрему функцію QR-коду, тому прокрутіть панель опцій вниз і знайдіть опцію зчитування QR-коду.

І це все, що вам потрібно зробити, щоб прочитати QR-код на своєму телефоні Android.

Тим не менш, не всі мобільні телефони мають цю функцію, але є вихід. На всіх пристроях під управлінням Android, програму Google встановлено за замовчуванням, і саме з нею ми можемо читати QR-код на всіх пристроях Android без потреби в певній програмі.

  1. Знайдіть програму Google Lens на своєму смартфоні. Ви також можете знайти програму, торкнувшись значка камери на панелі програми Google.
  2. Потім виберіть опцію «Пошук за допомогою камери» або торкніться піктограми камери у верхній частині цього розділу.
  3. Тепер наведіть камеру пристрою на QR-код і торкніться значка «пошук» у нижній частині програми.
  4. Торкніться посилання, яке з’явилося внизу програми.

Готово! Це все, що вам потрібно зробити на Android.

Цікаво: Перераховано налаштування ОС Android, які розряджають смартфон.

Як зчитувати QR-код на iPhone

iPhone мають власну опцію ідентифікації за QR-кодом, тому нам не потрібно нічого зайвого, щоб мати можливість миттєво прочитати цей код. Як і на телефонах Android, просто відкрийте камеру, наведіть на код і торкніться посилання, яке з’явиться.

  • Відкрийте стандартну програму камери на пристрої.
  • Тепер наведіть камеру свого iPhone на QR-код і вирівняйте межі коду на камері так, щоб код ідеально помістився в рамку камери вашого пристрою.

Якщо ви навели камеру, а на екрані нічого не з’явилося, щоб натиснути, вам потрібно активувати функцію читання QR-коду.  Для цього просто торкніться опції «Налаштування», а потім натисніть «Камера». Потім просто торкніться опції «Сканувати QR-коди» та спробуйте ще раз відсканувати код за допомогою камери .

Цікаво: Apple попередила власників iPhone про помилку безпеки в операційній системі.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version