Реклама

Розповідаємо, як змінити шрифт на iPhone

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Якщо ви не задоволені текстом на своєму iPhone, незалежно від того, чи він занадто малий, чи його важко прочитати, або ви не можете знайти потрібний стиль, ми зібрали кілька рішень, які можуть допомогти. Ви не можете змінити тип системного шрифту, але у вас є інші варіанти.

Як змінити системний розмір шрифту на iPhone

Якщо ви хочете збільшити або зменшити всі шрифти на своєму iPhone, відкрийте програму «Параметри» та перейдіть до «Екран і яскравість» > «Розмір тексту». Потім за допомогою повзунка розміру внизу екрана встановіть потрібний розмір шрифту. Програми, які підтримують динамічний шрифт, автоматично пристосовуються до цього параметра, але деякі програми можуть не працювати з нестандартним розміром шрифту. 

У розділі «Система» > «Дисплей і яскравість» ви також можете зробити весь системний текст жирним, повернувши перемикач біля «Жирний текст» у положення «Увімк.». Це зробить текст темнішим і жирнішим, так деяким людям буде легше читати.

Цікаво: Зависання та зелений екран. З чим стикаються користувачі Apple iPhone 14 Pro.

Як змінити розмір шрифту для певних програм на iPhone

Ви також можете встановити спеціальний розмір шрифту для кожної програми окремо. Для цього вам потрібно буде ввімкнути ярлик Центру керування розміром тексту в меню Налаштування > Центр керування (додайте «Розмір тексту» до списку «Включено»). Після цього відкрийте програму, для якої потрібно змінити розмір шрифту, запустіть Центр керування та торкніться піктограми «Розмір тексту», яка виглядає як дві літери «А» різного розміру. 

На екрані, що з’явиться, торкніться перемикача внизу екрана з назвою програми (наприклад, «Лише Facebook») і за допомогою вертикального повзунка налаштуйте розмір тексту.Ви можете будь-коли повернутися до Центру керування, щоб знову налаштувати розмір шрифту.

Цікаво: iPhone 15 може отримати подвійну фронтальну камеру.

Як змінити розмір шрифту веб-сайту в Safari на iPhone

Safari на iPhone дозволяє легко налаштувати розмір шрифту веб-сайту на кожному веб-сайті. Для цього відкрийте Safari на своєму iPhone і перейдіть до веб-сайту, який хочете прочитати, в іншому розмірі тексту. Якщо ви не бачите адресний рядок, проведіть пальцем угору або вниз, щоб відкрити його (у верхній або нижній частині екрана, залежно від того, як ви налаштували Safari ). Поруч із адресою веб-сайту торкніться кнопки шрифту, яка виглядає як дві великі літери «А» поруч. У меню, що з’явиться, торкніться меншої «A», щоб зменшити шрифт, і більшої «A», щоб збільшити шрифт. 

Під час коригування ви побачите числову відсоткову зміну посередині.Safari запам’ятає це налаштування для кожного веб-сайту, який ви відвідуєте, тож вам не доведеться щоразу змінювати його. Дуже зручно.

Цікаво: iOS 16 на iPhone. Чи варто оновлюватись? Проблеми з якими можете стикнутись.

Як встановити власні шрифти на iPhone

Порівняно з тим, що ми розглянули вище, встановлення шрифтів на ваш iPhone є значно складнішим, і ми написали посібник щодо цього . Але давайте коротко переглянемо кроки тут. Ви можете встановити майже будь-який шрифт TrueType або OpenType на свій iPhone і використовувати його в таких програмах, як Word, Pages, Keynote тощо. Але спочатку вам потрібно буде створити профіль конфігурації за допомогою програми Apple Configurator на Mac. Вам також знадобиться програма встановлення шрифтів, наприклад iFont . 

Використовуючи програму встановлення шрифтів, ви упаковуєте свої шрифти в профіль конфігурації, який можна встановити на вашому iPhone. Після встановлення нові шрифти будуть доступні для вас.

Цікаво: iPhone 15: ознайомтеся з чутками про новий смартфон від Apple.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Підтверджено дату запуску серії годинників Huami Zepp Z

Раніше ми уже отримували інформацію про майбутній запуск нових розумних годинників Zepp Z. Сьогодні, за допомогою тизерного зображення, підтверджено...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -