Реклама

Розповідаємо, коли краще замінити стару комп’ютерну мишу

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Використовуєте стару мишу, яка постійно підвисає або її постійно “кидає”? Зламався датчик чи одна з кнопок? Давайте поговоримо про те, коли ви можете подумати про заміну миші.

Основне усунення несправностей

Перш ніж визначити, що ваша миша зламана і її потрібно замінити, ви можете спробувати це виправити.

Найпростішим рішенням є повторне підключення миші до іншого порту USB. Для бездротових мишей повторно підключіть бездротовий передавач або мишу через Bluetooth, щоб скинути з’єднання. Переконайтеся, що ви оновили драйвери миші та зарядили батареї. Якщо ви використовуєте найновіші драйвери, перевстановіть їх.

Подуйте повітря в датчик, щоб очистити пил або бруд, які можуть його заблокувати, використовуючи балон зі стисненим повітрям, якщо є. Якщо це не допомогло, спробуйте використовувати мишу на іншій поверхні, наприклад на іншому килимку або столі. Підключіть мишу до іншого комп'ютера, щоб перевірити, чи проблема у вашому комп'ютері, оскільки це може бути проблемою зловмисного програмного забезпечення .

На жаль, якщо жоден із цих методів не спрацював, ймовірно, ваша миша зламалася, а це означає, що вам потрібно буде замінити. Візьміть ігрову мишу , оскільки вони створені для довговічності. Крім того, переконайтеся, що у вас все ще діє гарантія, щоб отримати безкоштовну заміну.

Цікаво: Декілька секретів про комп’ютерну мишку.

Стрибки або випадкові рухи

Коли ви за комп’ютером, використання миші полегшує навігацію. Однак ви швидко розчаруєтесь, якщо ваша миша буде періодично стрибати всюди. Можливо, щось зробити неможливо.

Якщо ви ще цього не зробили, переконайтеся, що ви придбали якісний килимок для миші , оскільки вони забезпечують стабільно гладку поверхню для ковзання миші. Більшість мишей погано працюють на поверхнях, які не є твердими або гладкими, і це включає відбивні поверхні, як-от скляні столи.

Навіть якщо ви думаєте, що ваша миша буде добре працювати на поверхні, завжди краще тримати її на килимку для миші, щоб захистити нижню частину миші та поверхню, на якій вона знаходиться. Наведення миші мільйон разів на незахищену поверхню може швидко виснажити вас!

Ви також повинні спробувати перезарядити або замінити батареї , щоб перевірити, чи це вирішить проблему. Бездротові миші, які працюють від батареї, як правило, несподівано рухаються, коли вони ось-ось закінчуються. Подивіться, чи можете ви перевірити час роботи батареї вашої миші за допомогою програмного забезпечення, щоб вам не довелося чекати, поки вона почне вмирати.

Цікаво: Переваги лазерної миші для комп’ютера.

Зламані кнопки

Навіть якщо одна з кнопок миші раптом перестане працювати, здається, що все це марно. Порушення  лівого або правого клацання – це серйозний головний біль, який чекає свого часу.

На щастя, є кілька способів обійти зламані кнопки. Але спершу перевірте, чи це проблема апаратного чи програмного забезпечення, підключивши мишу до іншого комп’ютера. Для тих, у кого є бездротові миші, з’єднайте їх через Bluetooth або бездротовий передавач . Якщо кнопки працюють нормально, це проблема програмного забезпечення вашого комп’ютера. Якщо кнопки все ще не працюють, це проблема з апаратним забезпеченням.

На жаль, всі миші з часом ламаються. Ось чому ви побачите рейтинги за кількістю кліків, які вони виживуть. Наприклад, Razer DeathAdder Elite  має рейтинг до 50 мільйонів кліків. Якщо ви навіть близько не наблизилися до рейтингу кліків миші, спробуйте виправити це самостійно.

iFixit — чудовий ресурс, який надає покрокові рішення. Після введення назви миші в рядку пошуку необхідно замінити напрямні різних частин миші. Якщо ви не можете знайти мишу, спробуйте зв’язатися з ними за підтримкою. Крім того, ви можете шукати в Інтернеті інші рішення для вашої моделі. Це може здатися великою роботою, але це чудовий спосіб заощадити гроші, якщо ви можете виправити це самостійно. Ще одна перевага полягає в тому, що ви отримаєте загальне уявлення про те, як полагодити комп’ютерні миші!

Якщо ви маєте справу з програмними проблемами, найпростішим рішенням є скидання миші до заводських налаштувань. Ви повинні мати можливість зробити це за допомогою конфігураційного програмного забезпечення, розробленого для вашої миші. Наприклад, Razer рекомендує користувачам встановити  Razer Synpase . Ви також можете спробувати оновити або переінсталювати драйвери миші в диспетчері пристроїв .

Цікаво: Історія комп’ютерної миші: як вона створювалась та змінювалась з роками.

Зависає або взагалі не працює

Однією з найбільш неприємних проблем з мишею є те, що вона постійно зависає або взагалі перестає працювати. Зазвичай це викликано несправним датчиком миші. Ви намагаєтеся перемістити мишу, коли вона раптово зупиняється на короткий час. Залежно від того, наскільки погана ситуація, миша може зависнути на кілька секунд кожні кілька хвилин.

Якщо ви використовуєте бездротову мишу, спробуйте залишити її підключеною, щоб перевірити, чи допоможе це. Робота від розрядженого акумулятора може спричинити ряд проблем, тому не забудьте зарядити його до повного розрядження. Ви також повинні спробувати повторно підключити мишу до іншого порту USB та перевстановити або оновити драйвери.

На жаль, якщо зависання продовжує відбуватися, вам слід розглянути можливість заміни миші, щоб не витрачати час на очікування її відтавання кожні кілька хвилин.

Цікаво: Названо найкращі ігрові мишки з підсвіткою в 2021 році.

Постійне відключення і включення

Миша, яка постійно відключається, може дратувати. Ви працюєте над важливим документом або граєте у свою улюблену гру, і раптом ваша миша відключається, поки вона все ще підключена.

Повторне підключення до комп’ютера працювало, поки це не повторювалося знову і знову. Ви набагато частіше зіткнетеся з цією проблемою з бездротовою мишею, оскільки вони використовують Bluetooth або передавач для бездротового підключення. Вам доведеться перевірити апаратне забезпечення миші, включаючи передавач, чи не пошкоджено. Якщо ви не знаєте, як відремонтувати обладнання, буде легше замінити всю мишу .

Цікаво: Компанія Xiaomi представила нову безшумну бездротову комп’ютерну мишу.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Співпраця OnePlus та McLaren закінчилася

Компанія OnePlus та команда McLaren Racing тісно співпрацювали на протязі останніх двох років. Але так склалося, що співпраця OnePlus...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -