Home Новини сучасних технологій Розповідаємо про вплив смартфонів на сон людини

Розповідаємо про вплив смартфонів на сон людини

0
Вплив смартфонів на сон людини

Чим далі, тим більше смартфони входять в наше життя. Люди все роблять на телефоні. Багато в кого навіть робота там та всі потрібні документи чи дані. Є люди, в яких пів дня проходить біля пристрою, а вночі він знаходиться біля подушки або під нею, щоб не пропустити нічого важливого. Все це нічого, але от виникає питання чи шкодить такий тісний контакт із смартфоном сну людини? Були зроблені деякі дослідження і вже є відповідь на це запитання.

Яким чином відбувається вплив смартфона на організм людини та чи є він взагалі? Телефони створюють випромінення, яке утворює високочастотне електромагнітне поле - ЕМП. Це факт, який вже давно науково підтверджений. Якщо ж говорити про вплив цих ЕМП на організм, чи взагалі сон, то тут немає однозначної думки. Один із дослідників вважає, що ЕМП впливає негативно на сон людини. Детальніше про це і поговоримо нижче.

Цікаво: Розповідаємо, як переглянути історію YouTube на смартфоні

Навіть після великої кількості досліджень впливу ЕМП на сон людини результати не можуть бути однозначними. Все залежить від організму людини та від того, як він сприймає ці електромагнітні поля. Одні люди можуть провести біля смартфона цілий день та ще й посидіти в соціальних мережах вночі і не помітити ніякої різниці в якості сну. Інші ж навпаки будуть відчувати втому, біль в голові, невиспаність, окрім того сон може стати не надто міцним і поверхневим. Все це із-за того, що ЕМП порушує активність мозку людини під час сну, збільшуючи його частоту мозкових хвиль.

Інші дослідники із Франції вивчали вплив смартфонів на вироблення гормону сну - мелатоніну. Чим більше виробляється в людини мелатоніну, тим кращий сон. Всі вже знають, що цей гормон виробляється найкраще в темноті, коли кругом тиша та спокій. Смартфон не дає вироблятись мелатоніну в достатній кількості, тому дехто може відчувати також невиспаність та втому. Однозначного результату в даному дослідженні також немає, бо знову ж таки, все залежить від організму людини.

Отож, чи користуватись багато смартфоном чи ні і чи спати із ним під подушкою, це діло кожного. Звісно, краще відкладати пристрої подалі від себе коли спиш, хоча б просто для відпочинку. Не можна все життя проводити в телефоні, так просто стане не цікаво. Але от якщо говорити про вплив на сон, то все індивідуально. Прослідкуйте самостійно за своїм організмом і ви зрозумієте чи чутливі ви до електромагнітних хвиль, які випромінює смартфон, чи ні.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version