Home Новини сучасних технологій Розповідаємо, що означає термін “GG” в ігрових чатах

Розповідаємо, що означає термін “GG” в ігрових чатах

0

Одне з найбільших цікавостей для нових гравців, які занурюються в онлайн-світ, — це знати, що означає «GG» у чаті. Спробуйємо дати простеньке роз’яснення цьому терміну.

Ви граєте в онлайн-гру і вирішуєте стежити за тим, що говорять люди у вашій групі, а в чатах завжди хтось пише GG. Що ж, це комплімент, який може мати багато значень залежно від того, як користувач використав його в чаті, але в цілому це добре.

Цікаво: Розповідаємо, що означає F2P (Free-to-Play) і як це працює.

Що означає GG?

Всі любителі ігор хоч раз переживали онлайн матч улюбленої гри. У цих матчах беруть участь гравці з різних куточків світу і, загалом, спілкування між цими гравцями відбувається виключно англійською. Виявляється, не всі гравці розмовляють цією мовою, тому деякі вирази стають універсальними в іграх, щоб полегшити спілкування між цими гравцями.

Дуже поширеним виразом є «GG» в ігрових чатах, що означає « хороша гра ». Ця абревіатура стала дуже популярною з кожним матчем у грі, чи то на початку, чи то в кінці.

Однак головна мета абревіатури «GG» — побажати всім гарної гри спрощеним і швидким способом, враховуючи швидкість онлайн-гри. Зрештою, у вас є лише кілька секунд, перш ніж ви почнете протистояти своєму супернику під час онлайн- гри.

Цікаво: Розповідаємо, що таке DisplayPort Adaptive-Sync.

Походження GG

Достовірно невідомо, хто почав використовувати абревіатури, щоб висловити побажання гарної гри для всіх гравців, але ми можемо припустити, що приблизно в 90-х роках цей вислів набрав сили, оскільки онлайн-ігри стали доступними саме в цей період.

У статті для Computerworld у 2008 році журналіст Джон Брейдон писав, що абревіатури могли з’явитися в 1994 році з грою Marathon , де він каже, що знайшов ці абревіатури в грі, що підсилює можливість популяризації цього виразу серед гравців.

Як ми вже говорили раніше, точно невідомо, як абревіатура стали такою популярною в онлайн-іграх, і ми не можемо дізнатися, як вони досягли такої популярності. Однак є кілька досить цікавих посилань на StarCraft від Blizzard, це була одна з найпопулярніших ігор з онлайн-режимом у базовій грі, і, можливо, вона популяризувала цей вираз.

Правда полягає в тому, що неважливо, звідки походить цей вислів, скоріше це спрощений спосіб спілкування з іншими гравцями, для яких англійська не є рідною. Ігрове співтовариство може об’єднатися, докладаючи для цього мінімум зусиль. Незалежно від того, хто ви, скільки заробляєте чи можливості вашого гравця, прояв ввічливості під час онлайн-матчу завжди буде похвальним.

І ті, хто думає, що на цьому вислів закінчується, ви дуже помиляєтеся. Оскільки це засіб спілкування з людьми з усього світу, було очевидно, що він буде адаптований, щоб доповнити відчуття від однієї гри до іншої.

Давайте подивимося на інші адаптації, які онлайн-гравці створили в онлайн-іграх:

  • GG EZ (хороша гра, легка): це зазвичай кажуть, щоб образити суперника після того, як ви його побили. Скажімо щось на кшталт: «Це була хороша гра, тому що її було так легко виграти». Гравець, який програв, також може сказати це в кінці гри в принизливій формі або як тонкий комплімент переможцю.
  • GL HF (удачі, веселощів): також використовується для побажання всім гравцям гарної гри, але бажає удачі.
  • GG WP (хороша гра, добре зіграно): це правильний вислів, який слід використовувати, щоб похвалити гру або гравця, який добре виступив під час гри.
  • GG NO RE (хороша гра, немає реваншу): зазвичай використовується стороною гравця, яка програла матч, яка припускає поразку та не бажає повторювати спроби.

Цікаво: Хмарний геймінг. Що це за технологія та чим зручна?

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version