Home Новини сучасних технологій Розповідаємо, що таке Apple Cash та як він працює

Розповідаємо, що таке Apple Cash та як він працює

0
Розповідаємо, що таке Apple Cash та як він працює

Що таке Apple Cash? Це платіжний додаток на подобі інших, але створений він лише для користувачів технікою Apple. Він дозволяє обмінюватись готівкою між людьми знайомими між собою. Окрім цього, можна розраховуватись через Apple Pay в інтернеті або на різних сервісах, але рахунки використовувати саме із Apple Cash. Це дуже зручно та не займає багато часу. Ще Apple Cash замінює такі системи як PayPal, в ньому можна надсилати гроші з рахунку та просити, щоб вам їх надіслали, потім ці кошти можна вивести на банківську картку або зняти готівкою. Ось така універсальна функція.

Ознайомившись із тим, що таке Apple Cash, залишається його налаштувати. Для цього обов'язково проживати в США, користуватись технікою від Apple та мати нову операційну систему iOS 15.5 або ще новішу. Якщо ви такої не маєте, то оновіть пристрій до останньої версії і спробуйте знову.

Цікаво: 7 порад і підказок для користування Apple iMessage

Тепер давайте поговоримо окремо як використовувати кожну функцію Apple Cash. Розпочнемо із надсилання коштів знайомим або просто іншій особі. Для того, щоб вислати кошти, треба зайти в програму Wallet, відкрити свою потрібну картку, нажати "Надіслати". Програма буде вимагати дані людини, якій спрямовані кошти (ПІБ, електронна пошта або номер телефону). Потім прописуєте суму і нажимаєте "Надіслати з повідомленням". Для підтвердження дії використовуєте свій спосіб захисту (відбиток пальця, лице або пін-код). Кошти будуть списані одним із двох способів: або із рахунку Apple Cash, або напряму із картки, якщо на рахунку мало грошей. Для отримання грошей ваш контакт має також зайти в програму Wallet та підтвердити. До речі, цю транзакцію можна зробити за допомогою Siri, це ще швидше. Просто скажіть їй кому і скільки ви хочете переслати грошей.

Далі розповімо як попросити кошти в іншого контакту. Кожен користувач може в когось попросити кошти. Для цього треба зайти в програму Wallet та натиснути на "Запит". Далі ввести всі потрібні контактні дані та суму, ще можна додати повідомлення. Особа, якій це надсилалось, отримає запит, далі повинна натиснути кнопку "Оплатити", щоб виконати транзакцію. До речі, особа може змінити суму самостійно. Щоб отримати надіслані кошти треба зайти знову ж таки в програму, вибрати картку та дочекатись переказу.

Як робити покупки? Для цього треба встановити картку за замовчуванням в Apple Pay. Для цього зайдіть в налаштування, оберіть пункт "Гаманець та Apple Pay" і відкрийте розділ "Карта за замовчуванням". Далі треба вибрати саму картку. Якщо у користувача на Apple Cash немає багато коштів, то краще його не встановлювати як стандартну карту. Якщо ви хочете при покупці у продавця використати Apple Cash, то треба перед оплатою вибрати рахунок Apple Cash. Збоку буде кнопка, яку варто натиснути двічі і все, сума спишеться сама по собі.

Є ще можливість надсилати кошти через Apple Cash з свого смарт-годинника від Apple. Для цього треба налаштувати картку для Apple Pay. Хто зробив це раніше, не потрібно виконувати цю дію.Далі відкриваєте повідомлення та розмову із тим, хто буде отримувати кошти. Проведіть пальцем вниз і відкрийте Apple Pay. Суму треба встановити за допомогою Digital Crown. Потім тиснете Оплатити і двічі бічну кнопку для підтвердження транзакції.

Варто знати: Apple попередила власників iPhone про помилку безпеки в операційній системі

Наступне - як отримати або надіслати кошти через iMessage? Переказ коштів робиться не лише через Wallet, а й через iMessage. Для цього розпочніть діалог з потрібним контактом, введіть текст, торкніться значка Apple Cash зліва та за допомогою +/- встановіть потрібну суму, або можна використати клавіатуру. Далі натисніть Оплатити. Потім тиснете Надіслати і підтверджуєте дію відбитком пальця, лицем або пін-кодом. Отримати кошти також можна, для цього введіть повідомлення, натисніть на значок програми, тоді введіть суму і натисніть Запит. А отримувачу просто потрібно буде підтвердити надсилання коштів. Все дуже просто.

З Apple Cash можна пересилати кошти відразу на свій рахунок в банку, тобто на звичайну картку. Для цього її треба прив'язати до програми. Відкриваємо Параметри, обираємо "Гаманець", далі "Apple Cash" і додаєте потрібний рахунок, куди в подальшому будете отримувати кошти. Щоб надіслати гроші, треба натиснути в самій програмі "Transfer to Bank", ввести потрібну суму і знову натиснути Transfer. Підтвердити звичним способом транзакцію і дочекатись поки кошти будуть зараховані. Варто знати, що кошти без комісії можуть йти 1-3 дні, термінові ж перекази коштують додаткових грошей.

Окрім того, що можна знімати кошти, можна ще й поповнювати баланс Apple Cash. Для цього потрібно вибрати картку з Apple Pay, ввести суму і підтвердити транзакцію звичним для вас способом.

Є одне налаштування програми, яке може регулювати сам користувач - приймання платежів. За замовчуванням приймання платежів робиться автоматично, але можна змінити і робити це вручну. В такому випадку людина має підтвердити платіж пртягом 7 днів. Щоб змінити це зайдіть в Параметри, відкрийте Гаманець, перейдіть у розділ Apple Cash та натисніть на кнопку "Приймати платежі вручну".
Ось вся інформація, яку треба знати про Apple Cash. Користуйтесь з задоволенням.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version