Home Новини сучасних технологій Смартфони майбутнього – які вони і що запропонують користувачам

Смартфони майбутнього – які вони і що запропонують користувачам

0
Смартфони майбутнього - які вони і що запропонують користувачам

Всі ж розуміють, що технології не стоять на місці. Про це можна і не задумуватись, і так все помітно. Вистачить просто зрівняти смартфони або ноутбуки пару років тому і зараз. Ніхто і уявити не міг, що виробники будуть створювати такі девайси. Розробники не збираються зупинятись на досягнутому, тому відповідно в майбутньому техніка стане ще більш розвинена та матиме більше різних дивовижних функцій. Що це буде? Давайте увімкнемо фантазію та обсудимо, але звісно, все про що піде мова далі дійсно вже за пів кроку до реалізації.

Спочатку поговоримо про зовнішній вигляд, бо в ньому навряд чи щось дуже зміниться. Зараз смартфони набули своїх оптимальних розмірів до 7 дюймів. Це зручно згідно із опитуваннями користувачів. Такі телефони легко втримати в руці та користуватись. Є ще варіант, що всі стануть гнучкими, як вже пробують робити, але думаємо, що більшість людей не захоче такої інновації бо в ній вистачає недоліків. Тому той зовнішній вигляд, розмір та товщина, думаємо, буде з часом таким самим. Можливо, лише якісь незначні зміни відбудуться.

Цікаво: Налаштування для прискорення роботи смартфона на Android

Управління. Виробники смартфонів все більше хочуть змінити управління ними. З'являються різні керування жестами та інші подібні функції. Можливо, з часом можна буде управляти смартфоном за допомогою зіниць, до речі, це цілком можливо, бо вже зараз виробники намагаються це реалізувати. Для порівняння, існують комп'ютери, за якими можуть працювати люди без рук. Вона це роблять на рівні із іншими, все завдяки прогресу. Звісно, силою думки не можна буде керувати, але хто знає, що станеться ще за років 10-20.

Відсутність всіх портів. Чим більше виходить на ринок безпровідних девайсів та аксесуарів до телефона, тим менше потім йому потрібно. Навушники все більше людей використовує безпровідні, те ж саме з передачею файлів. Для цього є Wi-Fi, Bluetooth, NFC. Вже навіть є безпровідні зарядки, щоправда вони не дуже досконалі. Але для прикладу, японці хочуть винайти таку зарядну станцію, щоб телефон навіть не треба було на неї класти, відновлення батареї відбуватиметься за допомогою 5G. Чим не прорив? Надіємось, скоро така інновація буде введена на практиці і смартфони стануть ще привабливіші без купи портів.

Слот під сім-карту та карту пам'яті. Сім-карти звичайні фізичні все більше відходять в минуле, а смартфони та оператори підтримують новий формат - eSIM. Це зручно, адже можна прив'язати до однієї електронної картки 5 номерів та користуватись без проблем на одному телефоні. Те ж саме із картами пам'яті. Наприклад, Apple ніколи не робив слот під неї, а інші телефони помаленьку його забирають. Якщо скоро всі почнуть використовувати 5G, то карта пам'яті стане не потрібна взагалі. Дані та файли будуть зберігатись на хмарних сховищах.

Подібність до ПК. Вже зараз люди використовують смартфон в ролі ПК, щоправда не для всіх задач. По-перше, на смартфоні іноді не достатньо великий екран. По-друге, замала продуктивність. По-третє, відсутня підтримка всіх потрібних функцій і програм. Але якщо з часом виробники будуть ставити потужніші процесори, то можна буде дійсно смартфоном замінити ПК і навіть підключати до нього мишку та клавіатуру.

Варто знати: Відомо, як ефективно очищати пам’ять на смартфонах Android

Ну і останнє - довга автономна робота. Швидка розрядка батареї це головна проблема сучасних телефонів. Вони виконують дуже багато задач та процесів одночасно, деякі з них працюють на фоні. Тому і батарея страждає. Зараз і так виробники намагаються робити акумулятори з більшою ємністю. Частково це виходить, можливо колись показники ще збільшаться і нам не потрібно буде кожен день підключати свій ґаджет в розетку.

Отож, не дивлячись на те, що технології і так дуже розвинені, виробники та експерти на цьому не зупиняться. З часом все буде ще більше вдосконалюватись та покращуватись, варто лише зачекати.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version