Home Новини сучасних технологій Розповідаємо, скільки оперативної пам’яті в iPhone та чи вистачає її для нормального...

Розповідаємо, скільки оперативної пам’яті в iPhone та чи вистачає її для нормального функціонування

0
Розповідаємо, скільки оперативної пам'яті в iPhone та чи вистачає її для нормального функціонування

Візьмемо часи декілька років тому і порівняємо оперативну пам’ять в iPhone та пристроях на операційній системі Android. Всі тоді знали, що дешева модель на Андроід буде мати в цьому плані кращі показники, ніж остання модель iPhone. Чомусь виробник Apple не задумувався про це раніше. Пізніше, звісно, вони зрозуміли, що не дотягують по цьому показнику до гірших навіть моделей на Андроід і вирішили виправити ситуацію. Оперативна пам’ять стала збільшуватись. Один і той самий iPhone почав випускатись із різними конфігураціями. Сьогодні хочемо розповісти, скільки в якому iPhone є оперативної пам’яті, та чи вистачає цього на забезпечення якісної роботи телефона.

Спочатку давайте поговоримо про принцип роботи оперативної пам'яті. Вона дуже відрізняється від вбудованої. Вбудована пам'ять зберігає на постійній основі всі файли, фото, відео, програми і т.д. Тобто все, що потрібно користувачу. До того ж, всі ці дані нікуди не подінуться, поки людина їх сама не видалить або поки взагалі не полетить система. З оперативною пам'яттю все не так. Вона працює ніби в реальному часі, тобто забезпечує роботу програм, які використовуються, або виконують свої функції в фоновому режимі.

Цікаво: Розповідаємо, що робити, коли екран смартфону (Android і iPhone) став чорним

Якщо оперативна пам'ять відповідає за програми та інші можливості, то виходить, що від неї і залежить швидкість роботи смартфона. Саме по цій причині важливо, щоб цього виду пам'яті вистачало на телефоні, коли її мало - робота стає повільна.

Отож, якщо ви користуєтесь одночасно великою кількістю програм та додатків, вам потрібно багато оперативного місця. До речі, є цікавий факт. Якщо взяти смартфон на базі Андроїд та iPhone, то однакова кількість відкритих процесів вимагає різного числа ОЗП. Якщо iPhone має 4 Гб ОЗП, то це рівно те ж саме, що на Андроід 6 Гб, ну і так далі. Цей факт обов'язково треба врахувати, особливо якщо ви переходите із одного смартфона на інший.

Давайте пригадаємо скільки на яких моделях iPhone було і є оперативної пам'яті:
∙iPhone 6s, 6s Plus, SE 2016 та 7 - мали по 2 Гб ОЗП.
∙iPhone 7Plus, 8, 8 PLus, X, SE 2020, XR - по 3 Гб ОЗП.
∙iPhone XS, XS Max, 11, 11 Pro, 11 Pro Max, 12 mini, 12, SE 2022, 13 mini, 13 - по 4 Гб ОЗП.
∙iPhone 12 Pro, 12 Pro Max, 13 Pro, 13 Pro Max - по 6 Гб ОЗП.

То чи вистачає такої кількості оперативної пам'яті зараз? Всі додатки та сама операційна система з кожним оновленням починає забирати все більше місця. А чим більше місця забирають програми, тим більше в них функцій і тим більше треба оперативної пам'яті. Якщо брати до уваги саме iPhone, то звісно 2-3 Гб це дуже мало, на таке навіть дивитись не треба. 4 Гб - це найкращий варіант. На це є декілька причин. По-перше, ваш телефон справиться із усім, що вам потрібно, хоча й дехто вважає, що цього замало бо після відкриття кількох вкладок в браузері та кількох програм вже телефон почне виснути. По-друге, моделі, де більше оперативної пам'яті, коштують в рази більше і це не та переплата, яку варто робити. Якщо вам дійсно треба топовий iPhone із великою кількістю ОЗП, то дивіться на моделі із 6 Гб, але якщо для вас має значення ціна, то беріть на 4 Гб, бо все одно ви отримаєте все те ж по функціоналу, що і за дорогу.

Варто знати: Apple попередила власників iPhone про помилку безпеки в операційній системі

Варто розуміти, що 4 Гб на iPhone - це 6 Гб на Андроід, а це доволі не поганий показник. Користувачі iPhone взагалі мало дивляться на ОЗП, а все тому, що знають - їх пристрій працюватиме в будь-якому випадку добре.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version