Home Новини сучасних технологій Відомо, що робити, якщо перестали приходити сповіщення на Android – смартфон

Відомо, що робити, якщо перестали приходити сповіщення на Android – смартфон

0

Смартфони на Android мають велику кількість налаштувань. Вони дозволяють максимально наблизити кожен пристрій під побажання власника. Тільки от проблема в тому, що ті ж самі параметри інколи можуть приносити дискомфорт. Однією із поширених проблем є відсутність сповіщень. Буває, що сповіщення не приходять з таких програм, де вони особливо не потрібні, але от що робити, коли не знаєш чи написав тобі щось співрозмовник в месенджері чи соціальній мережі? На щастя, вирішення цій проблемі є і воно не надто складне. Пропонуємо ознайомитись із причиною відсутності сповіщень та способами це виправити.

Перша причина - додатка немає в списку автозавантаження. Програми після завантаження повинні з'являтись в автозавантаженні і лише тоді будуть приходити з них сповіщення. Буває, що трапляються збої і додаток після вимкнення телефона перестає працювати. Щоб виправити цю помилку та повернути все на свої місця, треба зайти в Налаштування, знайти розділ Управління додатками, далі перейти на Додатки з автозапуском і перевірити чи все правильно увімкнене, якщо ж ні, то біля кожної програми є повзунок, який можна регулювати.

Цікаво: Розповідаємо про 4 бюджетні, але надійні смартфони

Друга причина - режим "Не турбувати". Такий режим присутній на кожному телефоні і буває, що вмикається автоматично в певний час. При цьому часто користувачі навіть не знають, що в них працює ця функція. Саме із-за цього також можуть не приходити ніякі сповіщення на смартфон. Виправити це дуже легко, просто вимкнути режим в налаштуваннях або на панелі вгорі екрану.

Наступна причина - відсутність дозволу. Щоб додаток працював коректно йому потрібно надати всі дозволи, які він просить. Буває, що користувач під час встановлення програми це зробив, але потім ці дозволи пропали після оновлення системи або самі по собі. Таке трапляється, тому не треба дивуватись. При чому така проблема розповсюджена не на нових встановлених програмах, а саме на старих. Щоб перевірити та надати дозвіл треба зайти в Налаштування, знайти розділ Додатки і там в потрібній програмі перевірити всі дозволи, якщо чогось не вистачає, то просто заново увімкнути. В деяких смартфонах ці налаштування можуть відрізнятись.

Буває, що додатку не дозволено показувати сповіщення на екрані блокування. В такому випадку цей дозвіл можна перевірити та надати також, там само де й всі інші дозволи. Не менш важливо, щоб програма мала змогу працювати у фоновому режимі, бо якщо ні, то сповіщення не будуть приходити також. Для перевірки зайдіть в налаштування, знайдіть пункт Батарея, виберіть потрібний додаток та увімкніть можливість працювати у фоновому режимі.

Остання причина - режим економії енергії. Він зазвичай вмикається сам і тільки в тому випадку, коли заряд доходить до критично низької поділки. Такий режим допомагає продовжити тривалість автономної роботи, але сповіщення в ньому не приходять. Тут рішення одне - зарядити пристрій. Якщо такої можливості немає, то можна вимкнути режим збереження енергії, але тоді телефон може вимкнутись зовсім.

Варто знати: Секретний розділ у смартфоні. Що це і для чого потрібен?

Ось такі причини та способи їх вирішення ми пропонуємо. Є ще один спосіб виправити проблему - це перезагрузити телефон. Така дія виправляє багато помилок, якщо вони виникли, але це спрацює тільки в тому випадку, коли збій не стосується налаштувань програми.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version