Home Новини сучасних технологій Розробник із Google назвав недоліки операційної системи Android

Розробник із Google назвав недоліки операційної системи Android

0

Останнім часом в мережі почало з’являтись досить багато статей, в яких порівнюють операційні системи Android та iOS. Та й в нас ця тема також розглядалась. Щодо думок, яка операційна система краща, однозначної відповіді так і не було названо. Але зараз відбулась досить цікава ситуація. Один розробник із Google назвав недоліки операційної системи Android. Зараз ми їх і розглянемо.

Відповідно до отриманої інформації від програміста К. Кука, основна проблема операційної системи полягає в рівні її захищеності. Мова йде про достатню кількість прогалин в плані безпеки, що якраз і призводить до низького рівня безпеки та різного роду вразливостей. Щодо даних прогалин, то вони, в свою чергу, пов’язані із Linux, так як Android побудований на базі ядра Linux.

Тобто, велика частина вразливостей пов’язана певним чином із Linux, а в процесі впровадження змін в операційну систему Android, зокрема під час розробок оболонок чи прошивок, частина вразливостей і починає проявляти себе. Хоча раніше про них навіть мова не йшла. Таким чином можна зробити висновок, що виробники смартфонів повинні нести відповідальність за безпеку даних користувачів їхніми смартфонами. Так як саме в процесі розробки власної прошивки, з’являються і проблеми з безпекою.

Контролювати дану ситуацію досить складно, так як дір в плані безпеки протягом певного періоду може з’явитись значна кількість. Саме тому, важливу роль відіграють і оновлення безпеки. Правда виробники не завжди випускають їх вчасно.

Також може виникнути думка і про те, що варто використовувати чисту операційну систему, але як на нас, це не зовсім доцільно. Та й загалом, так, вразливості в операційній системі Android та оболонках на основі неї присутні, та чи настільки вони критичні важко сказати.

Та й пересічним користувачам такого типу вразливості не повинні принести шкоди, адже якщо хтось (до прикладу зловмисник) захоче отримати ваші особисті дані чи зламати вас, то навряд він буде використовувати системні «дірки». В даному випадку таким шляхом можуть піти, якщо ви високопоставлена особа та маєте що приховувати.

Також нещодавно було названо корисний Android-додаток, який виявився небезпечним.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version