Home Новини сучасних технологій Samsung випустив абсолютно новий чіпсет середнього класу

Samsung випустив абсолютно новий чіпсет середнього класу

0
Samsung випустив абсолютно новий чіпсет середнього класу

Сьогодні Samsung випустив абсолютно новий чіпсет середнього класу Exynos 1080 . Новий чіпсет Exynos 1080 є значним покращенням у порівнянні зі своїм попередником, як згадувала компанія.

Новий Exynos 1080 – це восьмиядерний чіпсет, заснований на 5-нм процесі EUV. EUV означає Extreme Ultra-violet Lithography, що означає, що чіпсет побудований з використанням ультрафіолетових променів. Чіпсет складається з чотирьох ядер Cortex-A78 та чотирьох енергозберігаючих ядер Cortex-A55.

Ядро Cortex-A78 має найвищу частоту - до 2,8 ГГц. Згідно зі специфікаціями чіпсету, схоже, він може обіграти інші флагманські чіпсети компанії, такі як Snapdragon 865+ від Qualcomm та Dimensity 1000+ від Mediatek. Чіпсет вже виграв у Snapdragon 865+ на AnTuTu Benchmark.

Як заявляє компанія, одноядерна продуктивність збільшується на 50%, тоді як багатоядерна продуктивність подвоюється. Чіпсет використовує графічний процесор Mali-G78 MP10, який в 2,3 рази потужніший за графічний процесор Exynos 980 попередника.

Набір мікросхем також підтримує чотириканальну пам'ять LPDDR4 і LPDDR5. Більше того, Vivo стане першим брендом, який використовує цей чіпсет у своєму смартфоні. Чіпсет може бути представлений у майбутній серії X60 від Vivo.

Попередній чіпсет Exynos 980 був побудований на 7 нм, але цього разу Samsung перейшов до 5 нм процесу. В даний час ми не можемо сказати нічого про те, як буде працювати чіпсет після показу на телефоні.

Читайте також: Samsung планують зробити голографічні дисплеї серійним продуктом.

Джерело

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version