Home Новини сучасних технологій Що являє собою драйвер та які його функції?

Що являє собою драйвер та які його функції?

0


Якщо ви часто стикалися із поняттям “драйвер”, але не знаєте що це і для чого створене, то наступна інформація саме для вас.


До комп’ютера постійно підключаються різні пристрої (мишка, клавіатура, колонки, джойстики і т.д.). Саме драйвера допомагають цій техніці працювати правильно. Виходить, що драйвер – це свого роду інструкція по роботі для операційної системи комп’ютера. Він розповідає що і як повинно функціонувати.


Сам по собі комп'ютер за допомогою операційної системи знає що робити із стандартними пристроями, які до нього підключають. Це може бути мишка, колонки, веб-камера, клавіатура і т.д. Люди, які створюють ОС, пишуть і драйвера, але не для усього, а лише для найнеобхідніших девайсів. Якщо ви купили пристрій, до якого немає драйвера на комп'ютері, то він не зможе нормально працювати. В таких випадках, виробники додають спеціальні свої драйвери, які потрібно буде установити собі.

Цікаво: Компанія Microsoft поступово спрощує роботу з драйверами.


Бувають ситуації, коли людина купила стандартний пристрій типу принтера, але з різними додатковими можливостями. Комп'ютер буде знати, що саме до нього підключити і навіть буде знати як з ним працювати, але функції будуть обмежені. Справа в тому, що коли ви купуєте складну техніку, то до неї треба встановлювати додаткові драйвера для повноцінної роботи. Зазвичай вони продаются разом із пристроєм на диску.


Часто можна почути фразу "злетіли драйвера". Багато хто поняття немає, що вона значить. Цікаво? Зараз розповімо. Буває, що пристрої, якими користувались раніше, перестають працювати. Це відбувається із-за того, що хтось видалив потрібні драйвера з комп'ютера, або обновилась ОС, або вселився вірус. В такому випадку рішення дуже просте, можна знайти на диску або в інтернеті потрібні драйвера і ще раз їх встановити. Після цього все запрацює як раніше.

Варто прочитати: Названо 5 випадків, коли не рекомендується перезавантажувати або вимикати комп’ютер


Є розповсюджене поняття, що драйвера вимагає лише ОС Windows. Насправді це не так, вони потрібні усім комп'ютерам. Різниця лише в стандартному наборі драйверів. Десь їх більше, десь менше. Зараз усі комп'ютери знають як працювати з великою кількістю техніки, яка може пригодитись. Але якщо підключити якісь професійні пристрої, тоді і можуть стати в нагоді додаткові драйвера.


Єдиною проблемою, з якою стикаються люди, це відсутність оновлених драйверів для старих пристроїв. Операційні системи постійно оновлюються, а для нової версії ОС потрібні нові драйвера. Якщо ви користуєтесь якоюсь особливою технікою, яку можуть зняти з виробництва, то швидше за все нових драйверів до неї ви не отримаєте. А значить і операційна система на комп'ютері буде залишатись старішою.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version