Home Новини сучасних технологій Що на смартфоні забирає найбільше заряду батареї? Стали відомі назви програм

Що на смартфоні забирає найбільше заряду батареї? Стали відомі назви програм

0

Смартфон з часом починає гірше тримати заряд батареї. На це є багато причин. Іноді це означає, що треба замінити сам акумулятор, але часто на нього негативно впливають й інші фактори. Наприклад, активні додатки. На смартфонах є спеціальна функція, яка показує найбільш енергозатратні програми. Як це зробити? Читайте далі.

Цікаво: Навіщо на кінці зарядки розміщений невеличкий циліндр.

Багато хто думає, що після закриття програми, вона повністю перестає працювати та споживати енергію. Але не завжди це так. Багато додатків, які працюють у фоновому режимі, а власник й не здогадується про це. В такому випадку треба відкрити спеціальну статистику на телефоні і побачити, що варто відключити взагалі.

На сучасних моделях смартфонів така функція вбудована, завантажувати сторонні програми потреби немає. Якщо у вас пристрій на системі Android, то треба відкрити налаштування, знайти розділ «Батарея» і вже там шукати відповідний пункт. Назва може бути різною в залежності від виробника. Найчастіше це споживання енергії, статистика споживання енергії, витрата заряду батареї тощо.

Зрозуміти статистику, яка відкривається після її відкриття, не важко. Зазвичай телефон пропонує список з програм та сервісів, які найбільше витрачають заряд. Зверху будуть найбільше енергозатратні додатки та функції. Збоку будуть вказані відсотки, які батарея витратила за певний період часу. Відрізок встановлює користувач. Зазвичай можна глянути стан на сьогодні, вчора або декілька днів тому.

Цікаво: Вирішуємо проблему, коли смартфон відмовляється заряджатись.

Додатково можна натискати на кожен додаток, що цікавить, щоб побачити детальніші відомості. Зазвичай доступні такі:

  • Час активної роботи.
  • Час роботи у фоновому режимі.
  • Витрати заряду акумулятора.

На різних смартфонах можуть бути різні дані. Все залежить від виробника. В цьому ж самому розділі можна відключити або зупинити роботу певної програми, від якої найбільше страждає акумулятор.

Цікаво: Що являє собою супершвидка зарядка.

NO COMMENTS

Exit mobile version