Реклама

Що означає XD і як його використовувати?

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Нехай вас не обманюють — XD — це не абревіатура! Це чудовий спосіб висловити себе в Інтернеті, не ламаючи клавіатуру смайлів. Ось що означає цей текстовий смайлик і як ви можете почати його використовувати.

Померти від сміху

Незважаючи на те, що це дві великі літери, XD не є абревіатурою чи сленгом. Букви нічого не означають. Однак, якщо ви повернете голову ліворуч, ви зрозумієте, що це текстовий смайлик, який утворює форму людини, яка посміхається з X для очей. Люди зазвичай інтерпретують цей смайлик як людину, яка сміється з примруженими очима. Крім того, ви можете уявити його у вигляді анімованого обличчя з X для очей, як візуальну метафору «померти від сміху».

XD є одним із найстійкіших текстових смайликів в історії Інтернету. Незважаючи на те, що смайли в основному замінюють текстові смайлики в програмах для обміну приватними повідомленнями, XD залишився незмінним смайликом, якого знають майже всі. Це не тільки легко візуалізувати та вводити, але це також найбільш «кросплатформний» смайлик. На відміну від смайлів , які змінюються залежно від того, у якому програмному забезпеченні чи операційній системі ви перебуваєте , «XD» виглядає однаково на кожному пристрої.

Ви повинні звернути увагу, що XD пишеться лише у верхньому регістрі, оскільки він не робить те саме обличчя в нижньому регістрі. У пакеті Adobe є програма під назвою « Adobe Xd », яка дозволяє вам розробляти інтерфейси користувача, тому вам також не слід плутати її з цим.

Цікаво: Названо 4 найкращі додатки для створення стікерів на Android.

Історія XD

Хоча цей смайлик не має точної історії походження, він, ймовірно, виник у 1990-х і початку 2000-х років у чатах IRC і на текстових дошках оголошень. Перше визначення цього виразу в Urban Dictionary було написано в березні 2003 року і описує його як «сміється обличчя». Згодом він набув широкої популярності в епоху IM, коли він був одним із найпоширеніших текстових смайликів поряд із «:)» і «^_^».

У той час як смайли почали поступово припинятися в 2010-х роках, XD залишився і був прийнятий спільнотою інтернет-мемів. Це стало найпоширенішою текстовою емоцією на різних веб-сайтах соціальних мереж та інтернет-спільнотах. Ви знайдете це у багатьох інтернет-мемах протягом багатьох років.

Смайлик в епоху емодзі

Ви можете задатися питанням – чому цей текстовий смайлик все ще такий помітний, навіть якщо кожна операційна система та програма обміну повідомленнями вже мають систему смайлів ? Ви можете пояснити його довговічність двома речами: відсутністю повністю еквівалентних смайлів і репутацією величезного інтернет-мема.

Якщо ви відкриєте свою клавіатуру смайлів, ви помітите смайли майже для всього… крім усміхненого обличчя з хрестиком для очей. Є смайлик під назвою « Усміхнене примружене обличчя », на якому зображено когось, що посміхається з двома очима, міцно стиснутими разом, але він не такий виразний чи універсальний, як XD. Консорціум Unicode ще не створив еквівалентних смайлів .

Крім того, оскільки він не має точного еквіваленту, додаткам для обміну повідомленнями, які автоматично перетворюють смайли в смайли, не буде у що їх конвертувати. Наприклад, якщо ви введете «:)» у сучасному додатку для обміну повідомленнями, воно, швидше за все, буде перетворено в основний усміхнений смайлик після надсилання. Однак, коли ви введете «lmao XD», ви отримаєте той самий текст у кожній окремій програмі.

Цікаво: Названо корисну функцію Telegram, яка дозволяє робити спілкування в чатах більш живим.

“LMAO XD”

Іншою важливою причиною є його місце як інтернет-феномен самостійно. Протягом майже десятиліття фраза « LMAO XD» була де-факто фразою в Інтернеті, яка використовувалася для реакції на щось смішне, чи то в коментарях на YouTube, чи на дошці оголошень. Це стало настільки поширеним, що перестав бути смішним, поки його не врятувало нещодавнє відродження «іронічного гумору» в Інтернеті.

На відміну від інших смайликів, які містять такі символи, як дужки або двокрапки, XD складається з двох літер. Ви часто чуєте, як люди в онлайн-відео іронічно кажуть «Lmao XD», щоб посилатися на те, що їм тоді було смішним або в чому інші люди знаходять гумор. У цих відео коментатори говорили це фонетично, як у «Ex Dee», що додає ефекту.

У наш час ніхто не моргне оком, коли він змішується з емодзі та GIF -файлами в текстовому потоці. Висловити «XD» все ще є звичайним способом виразити, що ви знаходите щось кумедне майже через два десятиліття після його винаходу.

Як користуватися XD

Використання XD у ваших повідомленнях досить просто. Наступного разу, коли ви потягнетеся до кнопки смайлів на телефоні, подумайте надішліть замість цього XD! Хоча він не матиме візуальної точності емодзі, майже всі впізнають XD як смішне обличчя, що сміється. XD не працює в нижньому регістрі, тому ви захочете утримувати клавішу Shift для цього.

Ось кілька прикладів XD в дії:

  • «LMAO XD, це смішно».
  • «Вау XD, я не можу в це повірити».
  • «Ви бачили це суперкумедне відео? XD”
  • «XD добре, тоді ти мене добре влаштував».

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Смартфон Apple iPhone 2023 получит новую технологию распознавания лиц Face ID

Стаття доступна українською...Согласно недавно полученной информации, смартфон Apple iPhone 2023 получит новую технологию распознавания лиц Face ID. Согласно докладу...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -