Реклама

Що робити, якщо NFC не спрацьовує на смартфоні

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Зараз модуль NFC для безконтактної оплати є практично в кожному смартфоні. Він дійсно дуже спрощує життя та допомагає з оплатами покупок, але часто трапляється, що він не спрацьовує з першого разу або ж не реагує взагалі. На це є декілька причин, про які й поговоримо далі. Для початку варто перевірити чи присутній у вашому смартфоні NFC і цей матеріал допоможе вам з цим.

Аксесуари на телефоні

NFC працює з маленької відстані. Іноді на смартфонах такі масивні чохли, що вони просто заважають. Або ж є чохли з вставками металу, в такому випадку модуль може просто не реагувати. Якщо така проблема була помічена, краще знімати усі аксесуари перед оплатою. Ситуація повинна змінитись, якщо проблема саме в цьому.

Цікаво: Чи можуть шахраї використати NFC для списання чужих коштів?

Збій у додатку

Щоб мати можливість користуватись модулем NFC для оплати, спочатку треба встановити спеціальну програму (Google Pay, Apple Pay) та прив’язати банківську карту. Лише після цього оплати будуть успішними. В самому додатку трапляються збої. Зазвичай це помічають відразу усі користувачі. Виправити ситуацію може перевстановлення програми або повторна прив’язка карти. Іноді ж треба просто почекати, поки розробники внесуть свої правки та приберуть несправності.

Режим збереження заряду акумулятора

В налаштуваннях смартфона може бути вказано, що при увімкненні режиму енергозбереження, NFC працювати не буде. Якщо це дійсно так, то краще перед оплатою вимикати цей режим. Тоді ситуація зміниться і платежі будуть проходити відразу без затримок.

Цікаво: Цікаві функції NFC модуля про які ви не знали.

Збої на смартфоні

Смартфони не можуть працювати ідеально всі роки. У них також трапляються збої, вирішити які допомагає перезавантаження. Якщо модуль NFC перестав реагувати, можливо, треба просто вимкнути і увімкнути смартфон. Після цього збої повинні зникнути. Додатково варто перевірити пристрій на наявність вірусів. Вони можуть також негативно впливати саме на NFC.

Вплив сторонніх програм

Не усі програми, які користувач встановлює на смартфон, безпечні. Особливо це стосується тих, що були завантажені просто з браузера. Якщо NFC перестав працювати після встановлення певного софту, то його краще видалити. Причина може бути саме в цьому.

Пошкодження модуля

Модуль NFC може зазнати пошкоджень після падіння або контакту з водою так само, як й інші деталі. Визначити це може лише майстер в сервісному центрі. Якщо користувач бачить, що NFC не працює або спрацьовує не з першого разу і це відбувається постійно, то краще віднести пристрій на діагностику.

Цікаво: Що таке NFC-мітка і чи потрібна вона вам взагалі.

Проблеми з оновленням

Оновлення повинні покращувати роботу смартфона, але не завжди трапляється так. Іноді встановлене оновлення може принести збої. Буває, що NFC перестає нормально працювати саме після оновлення ПЗ. В такому випадку можна або зробити повернення до старої версії, або повна перепрошивка (допоможе фахівець в сервісному центрі). Іноді вистачає просто вимкнути, а потім увімкнути NFC. Не забувайте й перезавантажити сам пристрій після цієї дії.

Збої NFC трапляються часто. Від цього не застрахований жодний користувач. Часто їх виходить виправити або самостійно, або з допомогою фахівця. Якщо ж проблема в самому смартфоні або ж старому ПЗ, то доведеться відмовитись від користування NFC або купувати новішу модель телефона.

Цікаво: Наскільки технологія NFC небезпечна для людей і чи варто нею користуватися.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Київстар роздає безкоштовні консультації лікарів

Як відомо, Київстар запустив свою нову послугу “Doctor Online ” ще в 2019 році. Сьогодні ми дізналися, що Київстар...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -