Home Новини сучасних технологій Що таке Кеш і чи потрібен він на Android-смартфонах

Що таке Кеш і чи потрібен він на Android-смартфонах

0

Останнім часом зустрічається багато матеріалу про те, що кеш на Android-смартфонах непотрібен, він тільки засмічує смартфон і робить його повільнішим. Також часто можна зустріти тезиси, що кеш придумали для того, щоб смартфон швидше виводився з ладу і користувачі частіше купляли нові пристрої. Так ось, зараз коротко розповімо, що таке кеш і чи потрібен він на Android-смартфонах.

Для початку, що таке кеш? Якщо звернутися до офіційного формулювання, то це особлива швидкісна пам'ять, яка зберігається в оперативній пам'яті. В неї входять всі копії часто використовуваних даних, щоб зробити максимально швидкий доступ до них. Зазвичай кеш зберігається в браузері, додатках та інших програмах, якими ви часто користуєтесь.

Чи потрібно видаляти кеш із смартфона? Формально, кеш необхідно періодично очищати, щоб не засмічувався внутрішній простір. Якщо у вас достатньо вільного простору, то кеш видаляти не обов'язково.
Зразу попереджуємо, що після видалення кешу додатків або браузерів, ваш смартфон певний час буде працювати повільніше і дещо збільшиться споживання заряду акумулятора. Причина полягає в тому, що кожен додаток по новій почне зирати інформацію про вас та ваші найчастіші дії із додатком. Після того, як основна кількість даних буде зібрана, додатки знову почнуть швидко запускатися.

Ще одна рекомендація стосовно кешу - при некоректній роботі додатка, очищайте кеш і з великою ймовірністю, він почне знову правильно працювати. Те саме стосується відсутності вільного простору на смартфоні - видаляйте кеш.

Як бачите, основна функція кешу полягає в пришвидшенні запуску додатків, кращій їх взаємодії із вами і смартфоном. Не рекомендуємо використовувати автоматичне видалення кешу в налаштуваннях смартфону, оскільки при таких частих діях, смартфон почне працювати повільніше, краще цей процес виконувати в ручному режимі.

Також нещодавно було названо додатки, які найбільше розряджають смартфон.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version