Реклама

Що таке PVM і чому вони потрібні ретро-геймерам

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Екрани з електронно-променевою трубкою (CRT) мають кілька ключових переваг перед сучасними плоскими екранами, що робить їх популярними серед деяких геймерів. У освячених залах фандома CRT PVM (професійний відеомонітор) є святим Граалем якості ретро-зображення.

ЕПТ (CRT) все ще приголомшливі

Не вдаючись у технічні подробиці, ЕПТ малює зображення на задній стороні екрану з люмінофорним покриттям за допомогою скануючого енергетичного променя. На відміну від плоских моніторів, ЕПТ не мають фізичних пікселів. Таким чином, поняття « нативного дозволу » тут не застосовується. Масштабування зображення не потрібно, ЕПТ просто малює сітку пікселів з правильною роздільною здатністю, обмеженою точністю енергетичного променя.

ЕПТ пропонують чіткість руху, коефіцієнт контрастності, час відгуку та частоту оновлення, на які не здатні звичайні плоскі панелі, а високоякісні OLED та міні-світлодіодні матриці лише зараз наздоганяють. Тим не менш, ЕПТ важкі, споживають багато енергії, пропонують невеликі розміри екрана і не підтримують дуже високу роздільну здатність.

Загалом, сучасні плоскі панелі є набагато кращим вибором для більшості користувачів. Однак шанувальники ретро-ігор віддають перевагу ЕЛТ як через притаманні їм переваги якості зображення, так і через те, що їхні ігри та консолі розроблені для технології ЕПТ. Розробники ігор тих часів враховували, як працює технологія CRT, і часто використовували її на свою користь. Ці специфічні для ЕПТ ефекти втрачаються на сучасних плоских екранах або погано емулюються за допомогою цифрових ефектів «ЕЛТ-фільтрів». Не кажучи вже про те, що для підключення до старих пристроїв часто потрібно додаткове обладнання .

Цікаво: Названо основні причини, через які айтішники користуються двома моніторами.

PVM виводять ЕПТ на новий рівень

PVM CRT — це дисплеї, створені для професійного використання. Ви знайдете їх у лікарнях, установах для редагування відео, студіях графічного дизайну та інших місцях, де якість зображення має велике значення. PVM зазвичай мають дисплей з більш високою роздільною здатністю, з до 1000 горизонтальних ліній на моделях високого класу. Ви можете побачити неозброєним оком, що PVM мають мало видимих ​​ліній сканування, які є типовими для споживчих CRT-технологій, або взагалі не мають їх. PVM також часто мають більш якісний люмінофорний матеріал, що дає вам зображення з кращою яскравістю та кольором.

Звичайно, як і будь-який продукт, усі PVM і BVM (Broadcast Video Monitors) не однакові. Ретро-геймери мають ряд конкретних моделей, які високо цінуються, наприклад Sony PVM 20L5 .

Ці характеристики, безумовно, є чудовою причиною для створення PVM для ретро-ігор, але якість зображення не є основною причиною, чому ці екрани так затребувані. Що дійсно важливо, так це різноманітність роз’ємів і стандартів сигналу, які ці монітори можуть підтримувати. У Північній Америці, зокрема, споживчі ЕПТ-телевізори часто поставлялися з композитними або S-Video входами.

Це не найкраща якість підключення, щоб отримати максимальну віддачу від ретро-консолі. Європейські геймери мали доступ до роз’ємів SCART, які забезпечували високоякісне підключення RGB (червоний/зелений/синій) навіть на домашніх телевізорах. Це не стосується американських ентузіастів ретро, ​​яким доводиться звертатися до PVM, щоб відчути значно кращу якість зображення, яку пропонують ці з’єднання.

Нарешті, PVM повинні витримувати навантаження від професійного використання, тому використаний PVM, ймовірно, має більший термін служби, ніж використаний споживчий CRT. Звичайно, це буде залежати від індивідуальної історії кожного підрозділу.

Цікаво: ASUS анонсувала монітори із вбудованим антибактеріальним покриттям.

У PVM є недоліки

Оскільки PVM ніколи не створювалися для домашніх користувачів, у них є кілька недоліків. По-перше, вони значно дорожчі за споживчі ЕПТ. По-друге, вони дуже функціональні за дизайном та інтерфейсом і можуть вимагати більш просунутих навичок для калібрування та роботи.

PVM часто бувають менших розмірів, ніж споживчі ЕПТ, тому вони не дуже підходять для налаштувань на дивані, оскільки вони краще працюють на столі. Багато PVM не обробляють звук, тому вам знадобиться окреме аудіорішення , якщо ви хочете щось почути.

Ловіть їх, поки вони "гарячі"

Звичайно, PVM ніколи не були такими багатими, як звичайні CRT. Навіть сьогодні ви можете легко знайти безкоштовний ЕЛТ-телевізор у людей, які просто хочуть позбутися від громіздкої рани на оці. Незважаючи на те, що композитний CRT або S-Video можна знайти лише безкоштовно або дешево, це все одно кращий спосіб грати на консолях, що були раніше HDMI, ніж телевізор з плоским екраном.

Це робить PVM природним дефіцитом, тому ціни на моделі використання можуть бути досить високими. Особливо, якщо ви купуєте у того, хто знає, що у нього є.

Якщо ви зацікавлені, це гарна ідея присвятити деякий час перегляду ретро-оглядів відеоігор про різні PVM, які плавають на ринку секонд- хендів . Таким чином ви дізнаєтеся, які моделі особливо підходять для вашого бюджету та потреб.

Цікаво: Samsung анонсували нові інтелектуальні монітори.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названы услуги интернет-провайдера, от которых можно отказаться

Стаття доступна українською...Услугами интернет-провайдеров пользуемся мы все, соответственно актуальна тема их услуг, а именно дополнительных. Мы довольно часто сталкиваемся...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -