Реклама

Що у смартфоні називають “підборіддям” та чому воно заважає в дизайні

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Смартфонів є така величезна кількість, що вигадати якийсь оригінальний та стильний дизайн практично неможливо. Однак виробники все одно намагаються вирізнитись та вдосконалювати зовнішній вигляд пристроїв кожного року. Сьогодні хочете поговорити про “підборіддя” смартфонів. Що це і чому так сильно заважає?

Цікаво: Покращте продуктивність свого Android – смартфону за допомогою цих 4 порад.

“Підборіддя” – це нижня рамка на екрані смартфона, яка частіше ширша, ніж усі інші. Багато користувачів виділяє це, як недолік. Дехто не помічає цього нюансу, але є й такі, кому через рамку екран здається несиметричним та менш привабливим. Можна взяти для прикладу телефони від Apple. Вони не мають цього “підборіддя”. Бренд навпаки навіть спеціально зробив більшою усю рамку, щоб вона не відрізнялась від нижньої. Деякі користувачі iPhone кажуть, що для них “підборіддя” і є тією причиною, чому вони ніколи не перейдуть на смартфони Android

Цікаво: Названо 6 хитрощів, які дійсно зроблять ваш телефон Android швидшим.

Виробники пристроїв на ОС Android не прибирають “підборіддя” в деяких моделях по ряду причин. Ось найпоширеніші з них.

  • “Підборіддя” може закривати деякі датчики. Є виробники, які під ним ховають сканер відбитків пальців. 
  • Дехто, наприклад компанія Huawei, спеціально залишає “підборіддя”, щоб смартфони працювали краще. Таку думку висловлює власник. Він запевняє, що навіть флагмани будуть випускатись із нижньою рамкою.
  • Забрати “підборіддя” означає підвищити ціну смартфона. Справа в тому, що в смартфонах на базі Андроїд контролер та шлейф екрана кріпляться безпосередньо до скла. Саме тому “підборіддя” просто необхідне, що закрити ці деталі. Виробники iPhone використовують іншу технологію, в якій ці деталі ховаються під екран. Якщо на Android смартфонах будуть робити так само, то їх ціна значно виросте.
  • Компанія Apple запатентувала технологію, в якій немає “підборіддя” на екрані. Якщо інші виробники хочуть нею користуватись, потрібно теж патентувати собі технологію, а це зайві витрачені кошти.
  • Якщо заховати контакти з конекторами під екран, то дисплей може швидше вийти з ладу. Це означатиме, що смартфон потрібно нести в ремонт. Якщо це станеться в перший рік користування, то власник зможе виправити цю несправність по гарантії. Ніхто з компаній не хоче на це витрачати свої кошти.

Отож, “підборіддя” на смартфонах є та навряд чи повністю зникне. Найважливіша причина – небажання виробників їх повністю прибирати, бо це не вигідно. Якщо комусь дуже важливо, щоб “підборіддя” було відсутнє, то варто або купувати iPhone, або добре шукати серед флагманів Андроїд.

Цікаво: Google Play Games: дізнайтеся про програму, вимоги та як грати на ПК.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо причину, через яку українським мобільним операторам вигідно запускати 5G в Україні

Якщо ви стежите за останніми новинами в світі технологій та комунікацій, то могли помітити, що новий стандарт зв'язку 5G...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -