Реклама

4X MSAA – що це за функція та як вона впливає на графіку ігор в смартфоні?

Останні Новини

На смартфонах є режим розробника. Він доступний усім власникам Андроїд пристроїв. Режим дозволяє вносити багато змін та налаштовувати свій пристрій під себе. Сьогодні розповімо про функцію 4X MSAA. Вона допоможе любителям ігор покращити графіку. Але для початку варто дізнатись, що являє собою ця функція та чи дійсно її варто активізовувати.

Цікаво: Розповідаємо, як грати в сучасні ігри на слабкому комп’ютері

Режим 4X MSAA або Multisample Anti-Aliasing – це багаторівневе або чотириразове згладжування зображення. Режим підходить лише для програм та ігор, де є 3D об’єкти. Звичайні фото, відео на телефоні змін не зазнають. Цей режим активізовує окремі кольорові пікселі у контурних текстурах. Таким чином зображення стане більш плавним і самих пікселів не буде видно. Деяким геймерам цей режим реально дуже сподобається. Різниця може стати відчутною в кращу сторону.

Загалом, увімкнути режим 4X MSAA можна у будь-який момент. Але робити це варто лише, коли є ігри або програми з тривимірними малюнками. Варто також розуміти, що активізація режиму може принести деякі зміни в роботі смартфона. Наприклад:

  • Зменшення часу автономної роботи пристрою.
  • Збільшення навантаження на роботу процесора.

Через ці причини фахівці рекомендують користуватись режимом лише на потужних та середніх телефонах. Слабкі пристрої можуть почати грітись та гальмувати. А тоді сам процес гри стане лише гіршим, а не принесе задоволення.

Цікаво: Відомо, як ігри розвивають інтелект дитини

Якщо ж все-таки ви вирішили увімкнути режим 4X MSAA, тоді варто виконати коротку інструкцію:

  • Зайти в розділ Про телефон, нажати на номер складання 5-7 разів. Таким чином активізується режим розробника.
  • Далі в списку налаштувань знайти новий розділ з назвою «Для розробників».
  • В списку усіх можливостей треба знайти пункт під назвою 4X MSAA.
  • Біля нього активізувати повзунок.

Щоб вимкнути режим 4X MSAA варто так само перетягнути повзунок в іншу сторону. Або ж просто перезавантажити смартфон. Це, до речі, й вважається ще одним мінусом. Після кожного перезапуску режим 4X MSAA доведеться заново активізовувати. А це не усім може сподобатись.

Цікаво: Названо найпопулярніші додатки та ігри для Android в 2021 році.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Microsoft готується до відключення браузера Internet Explorer

Компанія Microsoft вже почала доносити до користувачів, що Internet Explorer не варто більше використовувати в якості браузера для повсякденного...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -