Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Що робити, якщо у вас за кордоном викрали банківську карту ПриватБанк

Що робити, якщо у вас за кордоном викрали банківську карту ПриватБанк

0

Останні декілька років, банківські картки стали настільки незамінними, що обходитися без них стало неймовірно складно та не практично. Нещодавно ми повідомляли, що робити, якщо знайшли на вулиці чужу банківську карту Приватбанк, а зараз розповімо, що робити, якщо у вас за кордоном викрали банківську карту ПриватБанк. Така ситуація дійсно може трапитися з кожним українцем, який вирішить подорожувати, або ж відвідає чужу країну в робочих питаннях.

В даному випадку, перед початком подорожі, необхідно добре підготуватися і максимально захистити свою банківську картку та свій рахунок. Для початку необхідно завантажити на свій смартфон додаток приват24, у випадку якщо ви раніше ним не користувалися. За допомогою додатку ви зможете контролювати свої витрати і у непередбачуваних ситуаціях зможете заблокувати свою картку або рахунок.

Наступним кроком стане встановлення ліміту на витрати по картці. В Приват24 можна встановити ліміт як на розрахунки в інтернеті, так і на зняття готівки. Також рекомендується взяти з собою в подорож декілька банківських карток, щоб у випадку втрати або її крадіжки, через приват24 переказати всі кошти на запасну картку.

Тепер розглянемо випадок із втратою або крадіжкою вашої банківської картки Приватбанк. Для початку, необхідно встановити ліміт на зняття готівки та витрати в інтернеті (якщо ви не зробили цього перед поїздкою). Наступним кроком стане блокування картки через Приват24 та переказ коштів на інші свої рахунки, або на рахунки своїх родичів, чи близьких.

Якщо ж у вас нема доступу до Приват24, тобто у вас викрали ще й смартфон, зразу телефонуйте на гарячу лінію банку та блокуйте свій рахунок до подальшого вирішення виниклої ситуації.

Також можна скористатися такою послугою, як “Екстренні гроші”, якщо у вас відсутня готівка і ви не маєте можливості оплатити поїздку додому. Для цього варто зателефонувати на гарячу лінію банку, пояснити свою ситуацію і підтвердити свою особистість за допомогою наявних документів.

Якщо ж ситуація склалася таким чином, що ви й втратили документи, які підтверджують особистість, то необхідно відвідати посольство України в тій країні, в якій ви знаходитеся. Потім через посольство спробувати відновити якісь документи та виходити на зв’язок із ПриватБанк.

Також нещодавно було названо 3 причини, чому краще користуватися двома картками ПриватБанк, а не одною.

Ще ми розповідали, що робити, якщо прийшло повідомлення про вхід до Приват24.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version