Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Що треба робити, щоб з вашої банківської картки вкрали гроші

Що треба робити, щоб з вашої банківської картки вкрали гроші

0

Проаналізувавши статистику шахрайських дій по відношенню до власників банківських карток, стає зрозумілим те, що українці не вміють ними користуватися. Хоча найчастіше скарги лунають саме в сторону служби безпеки банку і на їхню роботу, але на ділі, українці найчастіше віддають свої кошти шахраям без великих зусиль. Зараз же ми розповімо, що треба робити, щоб з вашої банківської картки вкрали гроші. Допускаючи нижче перераховані помилки, ви гарантовано позбудетесь своїх коштів.

Оплата в сумнівних інтернет-магазинах

Найпоширеніша помилка українців - довіряти всім інтернет-магазинам, в яких повідомляється, що вони "працюють офіційно", вони "отримали знак якості" і тому подібне. Особливо це стосується тих сайтів, які продають тільки один конкретний товар по супер-вигідній ціні, та ще й із знижкою спеціально для вас. Коротше кажучи, мова йде про одноденні сайти та сайти з одною-двома сторінками та великою кількість позитивних відгуків від клієнтів. Вводити дані банківської картки в таких інтернет-магазинах не рекомендується. Якщо ж ви вирішили щось купити в них, то тільки з оплатою після отримання товару.

В іншому випадку, ви можете натрапити на шахраїв, які отримають всі дані картки і в подальшому, будуть здійснювати покупки з нею, без вашого відома.

Оплата карткою в сумнівних магазинах

Ситуація схожа до попередньої, але в даному випадку оплата здійснюється в магазинах, які не викликають довіри. Те саме стосується й оплати в кур'єрів, або інших переносних терміналів. Натрапити на шахрайський термінал досить легко і відрізнити його від справжніх досить важко. Зазвичай такі термінали додатково обладнані зчитувачами даних картки та введення пін-кодів.
Шахраї зазвичай купляють такі термінали від компаній, які збанкрутували. Також часті випадки, коли шахраї купляють невеликі компанії разом із терміналами для оплати.

Передача банківської картки в посторонні руки

Одним з найпоширеніших способів втратити свої кошти та розсекретити дані банківської картки є передача картки в посторонні руки. Таке часто трапляється тоді, коли термінал для оплати за товар або послуги знаходиться не на касі, а в окремому приміщенні або ж він просто не дотягується до вашого місця перебування. Така ситуація часто трапляєть при оплаті покупок в супермаркетах або ж в ресторах, де, що в першому випадку, що в другому, у вас вимагають передачі картки касиру або ж офіціанту. Нагадуємо, що по регламенту банку, вам заборонено передавати карту третім особам і тим більше дозволяти їм нею розраховуватися. Існує велика ймовірність, що за той час, поки ви не будете бачити свою картку, з неї перепишуть всі необхідні дані, які в подальшому можуть продати на чорному ринку.

Зняття готівки або поповнення картки в людних місцях

В даному випадку мова йде про користування банкоматами або терміналами самообслуговування, які розміщені в людних місцях, а саме на вулицях з великим потоком людей, в великих магазинах, торгових центрах, вокзалах і тому подібних місцях. При знятті готівки або поповненні картки, в таких місцях, існує ймовірність розсекречення вашого пін-коду. Також часті випадки, коли в таких місцях викрадають готівку, яку ви тільки що зняли або ж запланували її поставити на свій рахунок.

Введення пін-коду не закриваючи його

Найперше ризик тут в тому що хтось побачить ваш пін-код до картки і в подальшому, викраде вашу карту, або ж гроші, які ви тільки що зняли з неї. Ймовірність того, що ви потрапите в таку ситуацію мізерна, але вона завжди можлива. Також варто не забувати, що в кожному банку попереджають про правильне введення пін-коду, а саме закривання процесу його введення.

Якщо ж ви робили або робите щось із того, що перераховано вище, то тільки питання часу, коли у вас викрадуть банківську карту або ж викрадуть з неї кошти.

Також нещодавно було названо 3 причини, чому краще користуватися двома картками ПриватБанк, а не одною.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version