Home Новини сучасних технологій Штучний інтелект в черговий раз перевершив людину

Штучний інтелект в черговий раз перевершив людину

0

Сьогодні надійшла інформація, що штучний інтелект в черговий раз перевершив людину. Модель штучного інтелекту (ШІ) Microsoft перевершила людини в тесті SuperGLUE на розуміння природної мови. Модель набрала 90,3 бала, а людина – 89,8.

Модель штучного інтелекту Microsoft називається DeBERTa (Decoding-enhanced BERT with disentangled attention). Вона проходила тест SuperGLUE, що складається з восьми завдань, пише CNews. Ці завдання пов’язані з розумінням структури тексту, його контексту і причинно-наслідкових зв’язків в ньому.

Наприклад, ШІ потрібно було вибрати правильну відповідь на питання «в чому причина цього?» за пропозицією «дитина стала несприйнятливою до хвороби». Моделі дали два варіанти відповіді: «він уникнув контакту з хворобою» і «він отримав вакцину від хвороби». Людина без проблем вибере правильну відповідь, але для ШІ це нетривіальне завдання. Повідомляється, що високих результатів для DeBERTa компанія Microsoft досягла менш ніж за два роки.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version