Home Новини сучасних технологій Вчені розповіли, як батькам зблизитися з своїми дітьми

Вчені розповіли, як батькам зблизитися з своїми дітьми

0

Дослідники поділилися результатами нової роботи, в ході якої вимірювалася мозкова активність як батьків, так і дітей. В результаті вчені розповіли, як батькам зблизитися з своїми дітьми.

Відзначається, що для ефективної взаємодії з іншими людьми необхідно встановити емоційний зв’язок і швидко виявляти цілі один одного. Для цього у людей передбачена природна схильність синхронізуватися з іншими. Наприклад, люди часто починають ненавмисно наслідувати іншим – сміятися чи позіхати.

В рамках дослідження вчені вирішили перевірити, що трапляється в мозку, коли двоє людей контактують один з одним таким чином. Для цього був використаний метод інфрачервоної спектроскопії, який дозволяє виявити активність мозку при виконанні різних завдань. Дослідники вивчили, що відбувається в мозку кожного учасника роботи, порівнявши їх між собою. З’ясувалося, що синхронізація виникає у людей не тільки в один і той же час, але і в одній і тій же області мозку.

Повідомляється, що синхронізація між мізками батьків і дітей виростає, коли сім'я взаємодіє один з одним. Особливо активно це відбувається в моменти, коли батьки грають з дітьми або вирішують проблеми, наприклад, головоломки. У той же час, мізки мами і дитини синхронізуються сильніше під час розмов. У зв'язку з цим, щоб зблизитися з дитиною, згідно нейробіології, слід частіше долати труднощі за допомогою ігор або ж просто спілкуватися. Це не тільки зробить сім'ю більш згуртованою, а й розвине у дитини соціальні, емоційні та розумові здібності.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version