Реклама

Способи визначення продуктивності смартфона

Останні Новини

Продуктивність смартфона залежить від багатьох параметрів, які сумарно впливають на його потужність. Серед них процесор, об’єм ОЗУ, стандарт пам’яті та багато інших. Далі перелічено деякі методи, за допомогою яких можна перевірити смартфон на потужність.

Цікаво: Відомо, чому в порівнянні із смартфоном планшет гірший

Мобільні бенчмарки. Це спеціально розроблений софт, який проводить різноманітні тести на продуктивність, а потім видає результат користувачу у доступному вигляді. Таких програм існує досить багато. Зараз розглянемо одні з найпопулярніших. Найпопулярнішою, якою користуються для тестів продуктивності смартфонів на Android, можна назвати AnTuTu Benchmark. Після аналізу оперативної пам’яті, графічного процесора та графіки, софт видає підсумковий бал продуктивності за допомогою якого можна легко порівняти протестований смартфон з його конкурентами, порівнявши отриману кількість балів кожного з них. Чим вище продуктивність, тим більшу кількість балів отримує смартфон.

3DMark. Софт, що використовується багатьма великими технологічними компаніями. На відміну від попереднього він показує не лише загальну оцінку, а й графіки та рейтинги за різними параметрами.

Vellamo Mobile Benchmark. Цей бенчмарк, що розроблений компанією Qualcomm комплексно тестує продуктивність смартфона використовуючи три основні пакети тестів: це оцінка швидкості роботи браузера, багатоядерний режим роботи телефона та потужність «заліза». Кількість балів нараховується по кожному критерію.

Цікаво: Оновлення програмного забезпечення в смартфоні. Для чого потрібно та чому так важливо?

Geekbench 5. Ця програма також комплексно тестує смартфон на продуктивність при виконанні різних завдань. У режимі Compute Benchmark перевіряється як поводиться пристрій під час запуску мобільної гри, обробки зображень чи редагування відео.

Basemark GPU оцінює та порівнює продуктивність процесорів на різних платформах. Він має ігрову спрямованість, всі тести в ньому відбуваються у вікні з 3D графікою.

Проте, багато користувачів не повністю довіряють тестам за допомогою бенчмарків. Причина в тому, що деякі виробники смартфонів і процесорів часто накручують потужність в цих програмах для того, щоб пристрої працювали на максимумі своїх можливостей саме в бенчмарках, при тому, що в повсякденній роботі вони не будуть використовувати стільки ресурсів, отже результати тестів будуть завищеними. Також багато користувачів не довіряють бенчмаркам через їх різні методи вимірювання, в результаті чого в кожного з них виходять різні цифри.

В цьому випадку смартфони перевіряють практично, а саме запуском важких мобільних ігор. Швидкодія в мобільних іграх дозволяє наочно переконатись в потужності смартфона. Під час гри відразу стає ясно наскільки смартфон справляється з завданням, можна відразу побачити якість графіки та дальність промалювання. Таким способом користуються і для перевірки продуктивності комп'ютерів, оскільки бенчмарки не беруть до уваги оптимізацію пристрою, яка теж впливає на потужність.

Цікаво: На що потрібно звертати в першу чергу увагу при купівлі смартфона?

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Процесор Snapdragon 8 Gen 1 порівняли з A15 Bionic і результати виявилися неочікуваними

Кожного року Apple презентує новий флагман, і зазвичай, з більш оновленим та розвинутим процесором. Так було із iPhone 13...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -