Реклама

Сповіщення на Android все ще кращі, ніж на iPhone

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Сповіщення є важливою частиною роботи смартфона, і Android і iPhone мають дуже різні підходи до них. За ці роки Apple зробила значні покращення, але сповіщення Android все ще краще. Я покажу тобі чому.

Я використовую телефони Android більше десяти років, але нещодавно почав користуватися iPhone постійно. Статус сповіщень – це область, над якою я маю багато думати. Система сповіщень Android була більш-менш такою ж з самого початку, але я все ще вважаю, що вона краща.

Цікаво: Розповідаємо, як відключити відстеження місцезнаходження на Android.

Екран блокування проти центру сповіщень

Почнемо з, мабуть, найбільш неприємної області сповіщень iPhone. Не враховуючи значки головного екрана, сповіщення відображаються в двох місцях: на заблокованому екрані та в центрі сповіщень .

Екран блокування і Центр сповіщень розглядаються як абсолютно окремі речі. Технічно на заблокованому екрані ви бачите лише останні сповіщення – ті, які надійшли з моменту останньої перевірки. Щоб побачити всі сповіщення, вам потрібно провести пальцем вгору, щоб відкрити Центр сповіщень, що є протилежним напрямком, щоб відкрити його з головного екрана.

Припустимо, у вас є кілька нових сповіщень. Ви торкаєтеся одного з них, щоб перевірити, а потім знову заблокуйте свій iPhone. Тепер, коли ви наступного разу перевірите свій iPhone, інші сповіщення, яких ви не торкалися, зникнуть. Їх переміщено до Центру сповіщень, для відкриття якого потрібно додатково натиснути.

На Android практично лише одна область сповіщень – «Тон сповіщень». Він відкривається, проводячи зверху вниз по екрану. Екран блокування по суті діє як уже розгорнута панель сповіщень. В обох місцях з’являються однакові сповіщення.

Наведений вище сценарій не відбувається на Android. Якщо я виконаю лише одне сповіщення, інші все одно будуть на заблокованому екрані, коли я наступного разу перевірю свій телефон. Мені не потрібно йти в окрему область для «старих» сповіщень. Є лише одна область для сповіщень, і вони залишаються там, доки я їх не відкрию або не закрию.

Android тепер має налаштування заблокованого екрана для сповіщень. Ви можете приховати вміст сповіщень або повністю приховати сповіщення. Щойно ви розблокуєте свій телефон, у області сповіщень все буде там, де ви очікуєте. На Android набагато важче пропустити сповіщення.

Цікаво: Розповідаємо, як увімкнути Wi-Fi Calling на мобільному.

Сповіщення iPhone – це все або нічого

Друга велика філософська відмінність між сповіщеннями iPhone та Android полягає в тому, як ви вирішуєте, які сповіщення вам потрібні. iPhone має підхід «все або нічого», тоді як Android має набагато більш детальний контроль .

Що я маю на увазі? Скористаємося, наприклад, програмою YouTube. Ви можете отримувати кілька типів сповіщень. Нові відео за підпискою, відповіді на ваші коментарі, рекомендовані відео тощо. Щоб заблокувати будь-які з цих сповіщень на iPhone, ви повинні повністю вимкнути сповіщення YouTube.

На Android кожен із цих різних типів сповіщень можна вимкнути окремо в налаштуваннях системи . Щоб зробити це на iPhone, ви повинні очікувати, що розробник програми включив більш конкретні налаштування сповіщень у саму програму. Виявилося, що YouTube має ці параметри, але не всі програми для iPhone.

Цікаво: Настав час відмовитися від старого телефону Android. Розповідаємо чому.

Діяти на сповіщеннях не інтуїтивно

Виконання сповіщень без відкриття програми може заощадити багато часу. І iPhone, і Android дозволяють це робити, але реалізація Apple не настільки інтуїтивно зрозуміла у використанні .

На iPhone ви можете перетягнути банер сповіщень або натиснути й утримувати сповіщення на заблокованому екрані або в Центрі сповіщень, щоб побачити дії. Наприклад, у Gmail ці параметри: «Позначити як прочитане», «Архів» і «Відповісти».

Мені знадобився деякий час, щоб зрозуміти, що ці варіанти існують. Насправді немає жодних ознак того, що це можливо. Android, з іншого боку, має невелику стрілку, яка вказує, що ви можете розгорнути сповіщення для додаткових дій. Важливі сповіщення зазвичай автоматично розгортаються і для вас.

Ще одна дрібниця, яка засмучує, — це жест для сповіщень на заблокованому екрані та в Центрі сповіщень. По-перше, ви повинні провести пальцем справа наліво. Більше дратує те, що вам потрібно зробити навмисне довге гортання, щоб повністю закрити сповіщення без другого кроку, натиснувши кнопку «Очистити».

Apple, схоже, дуже стурбована тим, що люди випадково видаляють сповіщення, але кожен користувач iPhone, з яким я спілкувався, хоче, щоб це було простіше зробити. Я згоден.

Цікаво: Як вимкнути смартфон без кнопки вимкнення: 2 способами.

Безлад сповіщень

Не секрет, що сповіщення на смартфонах можуть заплутати. Цей безлад може бути викликаний вами або поганим дизайном, що ускладнює очищення. У випадку з iPhone мені було набагато складніше підтримувати чистоту сповіщень.

Для цього є кілька причин. Однією з них є вищезгаданий екран блокування та поломка Центру сповіщень. Здається, дуже легко дозволити Центру сповіщень завантажувати сповіщення, оскільки вони зникають з екрана блокування.

Інша частина полягає в тому, як сповіщення групуються та автоматично очищаються, точніше, як вони не очищаються автоматично.

iPhone об’єднує сповіщення з однієї програми в своєрідний пакет. Скажімо, ви отримали повідомлення від розмови з другом. Кожне повідомлення є власним сповіщенням. Іноді, коли ви торкаєтеся одного з цих повідомлень, щоб приєднатися до бесіди, інші сповіщення про цю розмову не зникають.

Android також об’єднує сповіщення з однієї програми, але не як групу окремих сповіщень, об’єднаних разом. Наприклад, у Gmail вище ви можете побачити відправників і деякий текст електронних листів разом як одне сповіщення та розгорнути його, щоб побачити більше.

Цікаво: Відомо, як купити чи перевести іноземну валюту онлайн.

Сповіщення Android простіше

Це звучить трохи дивно, але я думаю, що сповіщення — це одна з областей, де підхід Android насправді простіший, ніж Apple.

Зберігати всі сповіщення в одному місці набагато приємніше та легше керувати. Я навіть не згадав, що Android дозволяє постійно бачити сповіщення в рядку стану (якщо хочете), що я також вважаю дуже корисним.

На Android я точно знаю, як відображатиметься кожне сповіщення, і мені вирішувати, які з них я хочу. iPhone надає мені кілька варіантів, де я побачу сповіщення, і я сподіваюся, що програма дозволить мені налаштувати, які з них я хочу отримати.

Звичайно, все це стає другою натурою, чим більше ви користуєтеся iPhone, але погляд на речі новим поглядом може виявити проблеми. Сповіщення на iPhone покращилися, але попереду ще довгий шлях.

Цікаво: Відомо, чи безпечно користуватися смартфон, який не отримує оновлення безпеки.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Як читати назви телевізорів Samsung

Я впевнений, що більшість людей, які вибирають собі телевізор, запитують себе “Як читати назви телевізорів Samsung? ”. Тому, для прикладу, я взяв телевізор UN55MU7000FXZA
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -