Home Новини сучасних технологій Tesla Model Y отримує максимальні 5 зірок безпеки у Європі

Tesla Model Y отримує максимальні 5 зірок безпеки у Європі

0
Tesla Model Y отримує максимальні 5 зірок безпеки у Європі

Model Y від компанії Tesla отримала самий високий загальний бал серед всіх автомобілів протестованих у відповідності з найновішим європейським протоколом випробувань безпеки Euro NCAP.

Цікаво: Tesla шукає людину для захисту Ілона Маска в соцмережах

Під час тесту бралися до уваги чотири основних параметри: ступінь захисту водія та дорослих пасажирів,захист дітей-пасажирів, ефективність допоміжних систем відповідаючих за безпеку руху, а також безпека інших учасників руху.Model Y отримала 97% в категорії захист дорослих пасажирів, що є самим високим показником серед всіх транспортних засобів протестованих по цьому протоколу,98% за системи допомоги водію та 100% за систему утримання смуги руху,яка допомагає знизити ризик виїзду на зустрічну смугу,що є основною причиною лобового зіткнення.

Нагадаємо,що для європейського ринку електромобілі Tesla Model Y виготовляють на заводі у Берліні.Інші три моделі Tesla-Model S,Model X та Model 3 теж отримали максимальні 5 зірок від Euro NCAP.

Всі чотири моделі Tesla отримали 5 зірок безпеки і в США.Підкреслимо,що американська система випробування безпеки автомобілів(NHTSA) має ряд відмінностей від європейської.В США так само проводять краш-тести на лобове та бокове зіткнення,на перекидання,але не проводиться оцінка роботи систем допомоги водію та не береться до уваги ступінь захисту інших учасників руху,таких як пішоходів чи велосипедисти. Європейська система,так само як і американська, не включає до іспитів такі системи допомоги водію як Autopilot та Full-Self Driving.

Відмітимо на останок,що згідно австралазійського протоколу випробувань ANCAP електромобіль Tesla Model Y отримав також 5 зірок,що дозволяє визнати його одним із самих безпечних електромобілів в світі.

Цікаво: Tesla представила перші зображення нової серії електрокара Model Y

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version