Home Новини сучасних технологій Цікаві факти про Wi-Fi, які для багатьох невідомі

Цікаві факти про Wi-Fi, які для багатьох невідомі

0

Важко уявити наше сьогоднішнє життя без Інтернету. Wi-Fi є однією з найбільш затребуваних технологій бездротової передачі даних. Але багато хто з користувачів не знають про Wi-Fi майже нічого. Пропонуємо Вам ознайомитися з деякими цікавими фактами про Wi-Fi, які можуть бути для Вас ще й корисними.

Трохи пізнавальної інформації

Факт перший. Створили Wi-Fi на Гавайях. Попередником Wi-Fi була технологія ALOHAnet, яку створили у Гавайському університеті. Через багато років, на основі цієї технології, був створений безпровідний протокол IEEE 802.11, який і є Wi-Fi. У 1997 році світ побачив першу його версію. Багато користувачів смартфонів молодші за технологію, якою вони користуються.

Факт другий. Принцип роботи заснований на радіохвилях. Іншими словами, Wi-Fi являє собою сучасне радіо. Спеціальні адаптери переводять інформацію в радіосигнал, а антена транслює його. Безпровідний роутер приймає ці сигнали та, з допомогою маршрутизатора, трансформує їх та направляє в Інтернет. Безпровідна технологія Wi-Fi суттєво відрізняється від інших подібних технологій.

Цікаво: Названо місця, які категорично не підходять для встановлення Wi-Fi роутера.

Факт третій. Перетворення IEEE у Wi-Fi. Безпровідний стандарт IEEE 802.11 в перекладі на українську мову розшифровується, як Інститут інженерів електротехніки та електроніки. Ця назва здалася розробникам занадто нудною та незрозумілою для користувачів. Тому у 1999 році компанія почала просувати на ринку технологію під назвою Wi-Fi, тоді ж був розроблений її офіційний логотип.

Факт четвертий. Слово Wi-Fi нічого не означає. Дехто переводить назву як англійське словосполучення Wireless Fidelity, яке переводиться як «безпровідна якість». Така помилкова думка виникла через початковий рекламний слоган. Але, насправді, назва немає розшифровки. І, як вимагають норми Wi-Fi Alliance, писати назву можна лише так – Wi-Fi.

Ще трохи цікавої та корисної інформації

Факт п’ятий. Перешкоди є причиною зниження рівня сигналу. Хоча радіохвилі і проходять через різні бар’єри, але частково поглинаються електропровідним матеріалом. Тобто, металеві покриття шкодять сигналу більше, ніж дерев’яні. Ще однією причиною зниження рівня сигналу є накладання когерентних хвиль. Це мова про мікрохвильові печі, телефони, бездротові навушники.

Факт шостий. Вода також є електропровідним матеріалом, тому вона досить помітно блокує сигнал. По цій же причині людина теж заважає проходженню хвиль, адже вона переважно складається з води. Тому не рекомендується знаходитись між роутером і пристроєм, щоб не блокувати сигнал, тим більше ставити акваріум. До речі, шкода від радіохвиль людському організму не завдається.

Цікаво: Відомо, яким чином через стіни проходить Wi-Fi сигнал.

Факт сьомий - кумедний. Радіочастотна енергія, яку генерує маршрутизатор, має форму пончика. Для зору вона невидима, але її така кумедна особливість була зафіксована.

І наостанок, факт восьмий і дуже цікавий. В Сполучених Штатах Америки було проведено опитування серед туристів, які їздять відпочивати у бюджетні мандрівки. І виявлено, що серед цих людей в пріоритеті зручностей, які просто необхідні в готелі, був Wi-Fi. Головнішим за безкоштовний сніданок та зручне паркування. Цим фактом ще раз підтверджується надзвичайна важливість Інтернету сьогодні в нашому житті.

Надіємося, що факти, викладені в цій статті були для Вас не тільки пізнавальними, але і корисними. А ми хоч трохи познайомили Вас з тим, чим Ви користуєтеся кожен день.

Також нещодавно ми розповідали, що станеться з Wi-Fi роутером, якщо його не вимикати на ніч.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version