Home Новини сучасних технологій Українцям розповіли, чому потрібно ставити підпис на звороті банківської картки

Українцям розповіли, чому потрібно ставити підпис на звороті банківської картки

0

Як ми писали нещодавно, банківськими картками користується більшість українців. Причиною цьому є не тільки те, що на них приходять стипендії, зарплатни або пенсії, але ще й те, що це досить зручно та практично у використанні. Як мінімум, у вас відпадає необхідність носити з собою готівку і займати зайве місце в гаманці. До чого я це веду?! До того, що це дійсно корисна річ, яку необхідно берегти так як смартфон, документи та всі інші пристрої, на яких знаходиться ваша конфіденційна інформація або кошти. Зараз же піде мова про те, чому потрібно ставити підпис на звороті банківської картки і чому всі цим нехтують (я також до нещодавна).

І так, при отриманні чергової банківської картки у відділенні, ви заповнюєте всю необхідну інформацію, ставите свої підписи, отримуєте свою картку і йдете щасливі додому. Найперша помилка, яку ми всі робимо (не без допомоги працівників банку) — не ставимо підпис на звороті картки. З одної сторони, працівники нас не змушують цього робити, а з іншої сторони для чого це потрібно?

Якщо уважно подивитися, то на звороті (під магнітною стрічкою) знаходиться місце для “Зразка Вашого підпису”. Фактично, ваш підпис на звороті є підтвердженням того, що власник цієї картки саме ви. Деякі банки навіть випускають такі картки, які без підпису взагалі вважаються недійсними.

Ваш підпис вважається додатковим захистом вашого рахунку та картки на рівні з паспортом, номером телефону, PIN і СVC / CVV-кодами та іншими методами ідентифікації.

Так чому варто підписатися на картці? На це є дві причини: шахрайство та метод ідентифікації. У випадку, якщо вашу банківську картку вкрали і ви знаєте хто нею заволодів, це буде першими способом підтвердження того, що картка саме ваша.

Крім цього, бувають такі випадки, що продавці в магазинах можуть попросити вас підтвердити те, що ви розраховуєтеся саме своєю карткою. Якщо у вас відсутній паспорт, або інші ідентифікаційні документи, то підпис стане вирішальним в підтвердженні власності.

Якби там не було, краще додатково себе захистити від можливої втрати картки, оскільки такі випадки можуть закінчитися втратою коштів та іншими неприємностями.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version