Реклама

Українцям розповіли, чи впливає на зір постійне використання смартфона

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Навколо впливу смартфона на зір є досить багато суперечок в мережі. Якщо врахувати всі можливі факти, то шкода для очей присутня і в більшості користувачів смартфонів вона однакова. Зараз же ми детальніше розповімо, чи впливає на зір постійне використання смартфона.

Короткозорість

Це найперша проблема всіх сучасних користувачів смартфонів. Найбільше це стосується тих користувачів смартфонів, які проводять в них декілька годин в день. Якщо ви тривалий час проводите в смартфоні, то відбувається спазм акомодації, тобто кришталику приходиться тривалий час фокусуватися на одному предметі, який знаходиться близько. Після тривалого користування смартфоном, всі предмети, які знаходяться далі витягнутої руки починають “розмиватися” ( з часом), що називається короткозорістю.

Синє світло

Ще одна популярна проблема. Фактично, вона стосується не тільки смартфонів, а й всіх інших дисплеїв (моніторів, телевізорів, планшетів і тому подібних). Певні дисплеї випромінюють синє світло, промені якого фокусують прямо перед сітківкою. Таким чином, око повинне напружуватися, щоб отримати якісне зображення. Крім цього, синє світло також руйнує сітківку. Також синє світло негативно впливає на якість сну.

Єдине що зараз дещо рятує всіх користувачів дисплеїв, так це режим “ фільтр синього кольору ”, який робить всі зображення на дисплеї в приємніших кольорах, що перешкоджає напруженню очей. Рекомендуємо вмикати цей режим.

Мерехтіння

Також одна з основних проблем сучасних OLED – дисплеїв. Найпершим відчуттям від мерехтіння дисплея стає головна біль, яка вже негативно впливає на продуктивність. IPS дисплеї цією проблемою не страждають.

Пересихання очей

Причиною цього стає те, що під час активного користування смартфоном, людина починає частіше моргати, від чого очі починають пересихати. В подальшому, при активному користуванні смартфоном та іншими пристроями з дисплеями, це може повернутися кон’юктивітом та кератитом.

Старайтеся робити невеликі перерви після 30-45 хв користування пристроями з дисплеями — наморгайтеся!

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Декілька ознак, що комп’ютер використовується хакерами

Останнім часом дуже поширеною стала схема хакерів використовувати чужі комп'ютери в своїх цілях. Робиться це таким чином, що користувач...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -