Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Українцям розповіли, як не стати жертвою фішингу

Українцям розповіли, як не стати жертвою фішингу

0

Так як подібна діяльність стала дуже поширеною на платформах Інтернету, то, насамперед, потрібно розібратися що ж означає цей термін.

Фішинг - це скоєння онлайн-злочинів. Їхня суть в написанні ідентичних веб-сайтів створених іншими розробниками. Потім користувач довірливо переходить на цей сервер, думаючи, що все надійно, вводить особисті дані, з допомогою яких шахраї можуть обікрасти (фінансові рахунки, паспорт і так далі). За статистикою минулого року, таким чином, зловмисники отримали прибуток в декілька сотень млн грн з українців.

Цікаво: Названо способи, якими шахраї дізнаються пароль до Приват24.

Ось схема крадіжки:

  • Спочатку надсилається посилання чи в особисті повідомлення або Email;
  • Особа, не маючи жодних підозр, переходить по ньому;
  • Перейшовши за посиланням, особі надається інформація про різні послуги чи товари;
  • Людина оформляє замовлення, вказуючи дані своєї картки;
  • Зловмисник отримує все необхідне для скоєння злочину.

Таким чином і відбувається крадіжка коштів з банківського рахунку.

Що робити, щоб не повестися на цю схему?

Якщо Вам надійшло електронне повідомлення від відомої та поширеної організації (наприклад, пенсійний фонд), то це має Вас стурбувати, так як подібні установи ніколи (без Вашого звернення) не надсилають Email-листи.

На офіційному (справжньому) сайті окремої організації має бути функція «безпечного підключення», з допомогою якої Ви можете бути впевненим в особистій безпеці.

Цікаво: Шахраї знайшли новий спосіб обману українців по телефону.

Обов‘язково звертайте свою увагу на того, хто надсилає повідомлення: відшукайте справжній сайт організації та звірте з Email-адресою відправника.

Офіційна організація завжди вказує Ваше ім‘я в листі, тому уважно читайте повідомлення.

Звертайте увагу коли був створений сервер: якщо термін підозріло невеликий, то ніколи не ведіться на нього.

При будь-якому дзвінку, не вказуйте власну інформацію, так як офіційні організації (банки і так далі) завжди мають всі дані про Вас або ж Ви вказуєте їх офлайн.

Встановлюйте відомий тільки для Вас пароль, та використовуйте в ньому різні символи та цифри, реєструючись на будь-якому сервері.

Якщо Ви постійно замовляєте замовлення на різноманітних сайтах, краще оформляти окрему банківську карту, яку поповнюватимете перед розрахунком за товар.

Також нещодавно стало відомо, як шахраї роблять покупки в інтернеті чужою банківською карткою.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version