Home Новини сучасних технологій Українцям розповіли, як повернути вкрадені гроші з банківської картки

Українцям розповіли, як повернути вкрадені гроші з банківської картки

0

Оскільки останні декілька років збільшилася кількість українців, які користуються послугами банківських установ, до яких відноситься й користування карткою, відкриття депозитів та кредитів, очікувано, що й збільшилася кількість банківських шахраїв, які будь-яким доступним способом намагаються заволодіти їхніми коштами. Досить часті випадки, коли гроші викрадають з банківських карток і українці не знають як з цим боротися і як повернути втрачені кошти. Зараз же розповімо, як повернути вкрадені гроші з банківської картки.

Перше, що необхідно розуміти, що під час підписання договору з банком, там був пункт про те, що він гарантує безпеку ваших коштів. Фактично, ваш рахунок під охороною банку, а доступ до рахунку тільки отримує власник, який знає всі необхідні дані для входу в онлайн-банк або ж дані для зняття готівки в банкоматах з використанням банківської картки.

Відповідно до цього, якщо з вашого рахунку зникають кошти і ви до цього ніяк не причетні, необхідно зразу звертатися на гарячу лінію свого банку і повідомити все, що вам відомо.

В більшості випадків, банк пропонує заблокувати карту та випустити нову. З цим необхідно погодитися, оскільки тільки так вони можуть вберегти ваш рахунок від подальшого зняття готівки з нього. Після блокування картки, банк зобов'язаний ініціювати вам повернення коштів. Зазвичай, на даному етапі розпочинаються проблеми, оскільки на думку банку, кожен українець хоче обманути їхню установу і варіант із шахрайством розглядається в останню чергу.

Якщо ви натрапили на таку ситуацію і банк схиляється до того, що з вашою допомогою було викрадено кошти з банківської картки, то необхідно відвідати найближче відділення поліції і написати заяву про шахрайство та крадіжку. Отримані документи від поліції варто надати в банк, щоб вони зрозуміли всю серйозність справи і не затягували з поверненням коштів.

Зазвичай, через 1-3 дня банк повертає кошти і паралельно з цим шукає зловмисника, який обікрав уже не вас, а банк. Далі справа йде за службою безпеки банку та поліцією.

Також нещодавно українцям розповіли, чому необхідно ставити підпис на банківських картах.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version