Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Українцям розповіли, як правильно користуватися банківською картою

Українцям розповіли, як правильно користуватися банківською картою

0

Практично кожен українець користується банківською картою, оскільки зараз більшість підприємств перераховують на них заробітні плати, та й пенсії, соціальні виплати та стипендії також приходять на них. Крім цих причин, користуватися банківською картою в загальному зручно, оскільки нема потреби зайвий раз “тягатися” з готівкою і шукати “дрібні” купюри, особливо це актуально в наш час, оскільки в обігу активно використовуються купюри номіналом 500 грн та 1000 грн. До чого ми це ведемо? До того, що українці часто припускаються помилок при користуванні картами і через це, їх приходиться перевипускати раніше, ніж закінчується термін їх дії. Відповідно до цього, зараз розповімо, як правильно користуватися банківською картою.

Для початку варто розуміти, що банківська карта хоч і пластикова і гнучка, вона все рівно може ламатися, то не варто згинати її більше ніж на 20-30 градусів. В іншому випадку, ви просто отримаєте дві карти замість однієї, але користі від цього не буде ніякої. В такій неприємній ситуації врятує тільки перевипуск карти, а це займає трохи вільного часу + може бути платною послугою.

Також не варто дряпати банківську карту, оскільки так ви можете пошкодити її магнітну стрічку або чіп, а це, в свою чергу, призведе до неполадок в її роботі, що негативно відобразиться в стабільності її роботи. Традиційно, карту з механічними пошкодженнями прийдеться перевипускати.

Не рекомендується занурювати банківську карту у воду, різноманітні кислоти або бензин, і тому подібне. Причина така ж, пошкодиться магнітна стрічка або чіп.

Українцям розповіли, як правильно користуватися банківською картою
Фото:livingintravels.com

Те саме стосується й зберігання карти поряд з електроприладами, які випромінюють магнітні хвилі. Це саме стосується й взагалі розміщення поряд з магнітами та металевими предметами. Причиною цього також є пошкодження чіпа та магнітної стрічки.

Також не варто тримати карту в кишені, де є копійки, або інші предмети, які можуть пошкодити вашу банківську карту.

Прямі сонячні промені та високі (і низькі) температури також негативно вплинуть на карту, оскільки вона деформується і пошкодиться магнітна стрічка або чіп.

І остання порада, це не зберігати пін-код до карти і карту в одному місці, оскільки при втраті карти, зловмисники зможуть зняти з неї готівку. Також не варто писати пін-код на карті, краще його просто запам'ятати.

З цим ми розібралися. Тепер в декількох словах розповімо, що робити, якщо карта перестала працювати або термін її дії вичерпаний. Що в першому, що в другому випадку, карту викидати на смітник не варто, краще її віднести в найближче відділення вашого банку та віддати на утилізацію співробітнику банку.

І остання рекомендація - бережно поводьтеся з своєю банківською картою, оскільки вона ключ до вашого рахунку та ваших коштів.

Також нещодавно було названо найпоширеніші способи шахрайства з банківськими картами ПриватБанку.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version