Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Названо причини, чому банкомат ПриватБанку може не приймати банківську карту

Названо причини, чому банкомат ПриватБанку може не приймати банківську карту

0

Як ми вже неодноразово повідомляли, банківські карти користуються неабиякою популярністю серед українців, хоча ще років 10 тому на них дивилися з обережністю та віддавали перевагу готівці. Зараз же тенденція змінилася і все більше людей переходять на банківські карти, оскільки оцінили їхні переваги та зручність у користуванні. Не дивлячись на те, що більша частина українців використовують для розрахунку карти, відмовлятися від готівки в найближчі декілька років ще не вийде. Причина полягає в тому, що в Україні працює багато магазинів, які не приймають для оплати банківські карти і віддають перевагу тільки готівці. Відповідно до цього, час від часу, приходиться користуватися банкоматами, щоб знімати готівку і тут можуть початися найнеочікуваніші проблеми, серед яких найпопулярніша – банкомат не бачить банківську карту. Якщо з вами траплялася така ситуація, або ж ви хочете підготуватися до такої ситуації, то зараз буде названо причини, чому банкомат ПриватБанку може не приймати банківську карту. Причиною вибору ПриватБанку є те, що це найбільший банк України.

Причина 1. Неправильно вставлена карта

Багато хто вважає, що банківську карту можна вставляти в банкомат будь-якою стороною, але це хибне твердження. В більшості випадків, при оформленні нової карти у відділенні ПриватБанку, консультанти показують як нею правильно користуватися і якою стороною вставляти в банкомат або термінал самообслуговування. Звісно, клієнти рідко запам'ятовують цю інформацію, оскільки вважають це дрібницею. На жаль, через таку "дрібницю", біля банкоматів та терміналів самообслуговування утворюються черги.
Правильно вставляти карту необхідно такою стороною, як на зображенні нижче.

Названо причини, чому банкомат ПриватБанку може не приймати банківську карту
Правильно вставляємо банківську карту

Причина 2. Банківська карта пошкоджена

Якщо перша причина вам не підходить і ви вмієте правильно вставляти карту в банкомат, а банкомат все рівно не бачить вашу карту, то можливо вона пошкоджена, або вже фізично зношена. В даному випадку може бути пошкоджена магнітна смуга, або чіп. Також можливий варіант із завершенням терміну придатності вашої карти.

Якщо ваша карта обладнана чіпом NFC, то спробуйте зняти готівку безконтактним способом. Якщо навіть так банкомат не бачить її, то швидше за все, причина саме в пошкодженні карти.

Причина 3. Карта іншого банку (або іноземна)

Також часто зустрічаються випадки, що банкомати ПриватБанку не бачать банківські карти інших банків, особливо таке зустрічається при користуванні банкоматами старого зразка. Також можливий варіант, що ваша банківська карта випущена банком, який працює з такою платіжною системою, яку банкомат не підтримує.

Причина 4. Технічний збій в роботі банкомату

На кінець, причиною, що банкомат не бачить карту, може стати звичайний технічний збій в його роботі. Відповідно, через певні помилки, банкомат просто не бачить її, або ж не може зчитати інформацію із чіпа або магнітної стрічки. Таке трапляється досить часто, тому підготуватися до цього взагалі неможливо. В такому випадку, варто не панікувати і спробувати розрахуватися своєю картою в будь-якому магазині і якщо операція пройшла успішно, то значить з картою проблем нема.

Якщо ж жодна із причин не підходить під ваш випадок, то варто звернутися в найближче відділення банку або ж зателефонувати на гарячу лінію банку, щоб вияснити причини таких проблем з картою і в крайньому випадку, перевипустити її.

Також нещодавно стало відомо, як правильно поступити, якщо на карту Приватбанку прийшли невідомі гроші.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version