Реклама

Українцям розповіли, як шахраї використовують номер банківської картки в своїх цілях

Останні Новини

Усі знають, що для того, щоб вкрасти кошти, зловмиснику треба знати не лише номер картки, а й її термін дії та CVV код. Але от багато де звучить інформація про те, що і номер карти не потрібно розголошувати. Чим це загрожує? Зараз розповімо.

Перше і саме просте, що зможе зробити шахрай, це просто вгадати дані. Звісно, це зробити тяжко, навіть практично не можливо, але шанс завжди є. Проблема тут в тому, що не усі банки блокують картку або повідомляють власнику, коли бачать якусь підозрілу активність. Було багато випадків, що людина десятки разів вводила невірні дані і нічого не було. Тобто, надіятись на сам банк не варто. Або ж заздалегідь переконайтеся, що в разі виникнення такої ситуації, вам відразу про це повідомлять.

Цікаво: Відомо, як шахраї роблять покупки в інтернеті чужою банківською карткою

Друге - це відмивання незаконних грошей. Зловмисники не хочуть, щоб їх вичислили, тому намагаються будь-якими способами приховати свою діяльність. Далі розповімо про їх схеми:
· Якщо шахрай не знає нічого окрім як номера карти, то він може скинути вам гроші, а потім надіслати платіж, наприклад, на 1 грн, а в коментарі написати свій номер та прохання подзвонити. Великий відсоток людей таки зв'яжеться з незнайомцем, а він в свою чергу попросить про повернення помилково надісланих коштів.
· Якщо ж зловмисник знає окрім номера карти ще й інші дані (номер телефону наприклад), то він закине гроші, а потім подзвонить і попросить повернути їх, а собі залишити якусь суму, як моральну компенсацію за зайві проблеми.


Здається, що це все не зможе заподіяти великої шкоди. Загалом так, але ви будете крайньою людиною, коли діло дійде до крадених грошей. Навряд чи вас за це покарають, та нервів заберуть достатньо.

Наступна схема - це використання чужого номера картки для переказів зв'язаних із незаконною діяльністю. Людині будуть постійно надходити гроші, а коли з цим будуть розбиратись, то треба буде дуже постаратися, щоб довести свою невинуватість. А ще краще буде вияснити, хто саме використовує вашу картку.


Бувають випадки, коли шахраї з однією людиною домовляються за покупку, а з іншою про продаж. Реквізити використовують продавця. І в кінці виходить, що людина купує товар, платить гроші незрозуміло куди, а покупку не отримує. Претензії будуть не до шахрая, а до людини, чию картку використали.

Варто знати: ПриватБанк попередив своїх клієнтів про нове шахрайство з виплатою одноразової допомоги за вакцинацію

Ну і останній спосіб. Він не принесе проблем, але дискомфорт точно буде. Шахраї буває блокують чиюсь картку за допомогою знання імені. Або ж кидають дуже багато разів малі суми, а потім дзвонять до банку, щоб повідомити про підозрілу активність.


Отож, схем у шахраїв дуже багато. Ніколи не знаєш де чекає небезпека. Для того, щоб не постраждати, краще мати декілька карток. Одну для оплат в інтернеті, а іншу для всього іншого.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Відомо, чому втрачають популярність планшети

Я думаю усі помітили, що сьогодні в стаціонарних магазинах все менше представлено варіантів планшетів. Якщо в інтернет-магазинах ще є...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -