Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Українцям розповіли, як шахраї знімають гроші з банківських карток без підтвердження з...

Українцям розповіли, як шахраї знімають гроші з банківських карток без підтвердження з SMS

0

Зазвичай, для оплати покупок використовуються реквізити банківської картки. Це безпосередньо її номер, термін дії та код CVV. На телефон приходить SMS з кодом підтвердження. Це система 3D Secure, якою вже давно користуються банки задля безпеки ваших заощаджень. Після введення коду, кошти списуються з рахунку. Хтось чужий не зможе скористатись вашою карткою, адже на ваш номер прийде SMS.
Існують сайти, розрахуватись на яких можна без коду підтвердження. Але в разі шахрайства, гроші повернуть власникові.

Зловмисники все ж таки навчились використовувати SMS-інформування на свою користь. Нещодавно були оприлюднені щорічні звіти компанії Group IB, в них повідомляється про поширення фейкових сайтів, через які аферисти крадуть кошти з карток.

Це працює на зразок звичайної покупки в інтернеті. Покупець оформляє замовлення, йому приходить підтвердження. Але в результаті виявляється, що сайт підроблений і кошти перераховані на чиюсь картку. І ясно, що ніякого замовлення він не отримає.

В цій ситуації потерпілими вважаються і банк, і магазин,чиєю назвою скористались. Але найбільше збитків поніс покупець, який повідомив дані своєї картки і секретний код шахраям.

Цікаво: Названо способи, якими шахраї викрадають криптовалюту з чужих комп’ютерів.

Як убезпечити себе від таких афер?

Ця схема шахрайства дуже хитра. Бо виглядає вона як звичайна покупка в інтернет-магазині. Вона може обійти навіть 3D Secure 2.
Щоб уберегтись, насамперед необхідно звертати увагу на вікно платежу. Там вказується, що саме ви підтверджуєте. Аферисти передають дані буцімто магазину в запиті до банку. А банки не завжди показують таку інформацію своїм абонентам. Та і технічно підробити форму оплати, це лише питання часу.

Але основна порада така: не здійснюйте покупки і не перераховуйте кошти на підозрілих сервісах. Покупець повинен бути обережним. Бо найчастіше потрапити на фальшиві сайти можна через посилання, з реклами чи спам - розсилки.

Також нещодавно стало відомо, як шахраї роблять покупки в інтернеті чужою банківською карткою.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version