Home Новини сучасних технологій Українцям розповіли, що не так із смартфонами Xiaomi

Українцям розповіли, що не так із смартфонами Xiaomi

0

Напевно не знайдеться такого користувача смартфона, який би не знав про такого виробника смартфонів, як Xiaomi та його суббренди Redmi, Poco та Black Shark, які разом пропонують широкий асортимент смартфонів в різному ціновому діапазоні. Всі знають, що бренд Xiaomi славиться, в першу чергу, саме через бюджетні смартфони, які справді відповідають ціні-якості, чим і завоювали не тільки український ринок, а багато інших. Якщо з цими перевагами смартфонів Xiaomi все більш-менш зрозуміло, то зараз поговоримо про їхні недоліки.

Цікаво: Redmi Note 11 і Xiaomi 12. Все що відомо про смартфони.

Ціни

Вище ми писали, що Xiaomi та суббренди пропонують справді хороші смартфони, які відповідають ціні-якості, а як щодо середнього бюджету, субфлагманів та флагманів? Тут справи дещо йдуть по-іншому, оскільки цінники на більш потужні смартфони вже не такі конкурентоспроможні. Якщо говорити про флагмани, то вони зараз зрівнялись у вартості із флагманами компанії Samsung і швидше за все, найближчим часом вони будуть по ціні такі ж, як і останні новинки Apple. Фактично, компанія вирішила зробити себе преміальним виробником, але на жаль, вибираючи між флагманським Xiaomi та Samsung, користувачі виберуть власне корейця. Причиною цього є те, що змінити позиціонування із виробника бюджетних смартфонів на виробника преміальних пристроїв, не так і просто, особливо, коли це стосується Xiaomi.

Програмне забезпечення

Якби компанія Xiaomi не намагалася випускати топові смартфони, все це перекриває сире програмне забезпечення MIUI, яке з року в рік, з версії у версію, отримує ті ж "косяки", які виправляють неймовірно довго і з високою ймовірністю, можуть навіть ніколи не виправитися.

З одної сторони це й логічно, оскільки ця оболонка випускається для великої кількості пристроїв і оптимізувати її під всіх не виходить, але з іншої сторони, мене, як покупця, не хвилюють їхні проблеми з оптимізацією, оскільки я купую смартфон і очікую, що він буде працювати стабільно і без нарікань. На жаль, Xiaomi не можуть запропонувати якісну оболонку без серйозних проблем і навряд ця проблема буде вирішена найближчим часом.

Цікаво: Компанія Xiaomi представила смартфон із дивакуватою назвою.

Технічні проблеми

Окрім того, що смартфони Xiaomi та суббрендів в бюджетному сегменті справді непогані, вони все рівно не позбавлені недоліків і найчастіше всі ці "недоліки" вилазять під час активного користування тим чи іншим смартфоном.

Найпоширеніша проблема, яка стосується багатьох смартфонів Xiaomi - автономна робота, а точніше коротка автономна робота при акумуляторах понад 4500 мАг. З якихось причин, енергоспоживання пристроїв Xiaomi на досить високому рівні.

Наступна широковідома проблема - проблеми з датчиками наближення. Більшість смартфонів Redmi "хворіють" з цими датчиками, оскільки смартфон, при прикладанні його до вуха, просто не блокується.

Таких невеликих, але дратівливих проблем можна знайти досить багато і вирішуються вони досить довго.

Цікаво: Кращі телефони від бренду Xiaomi, які підійдуть дітям або людям похилого віку.

Моделі смартфонів та їх кількість

Компанію Xiaomi неодноразово критикували через те, що вона випускає неймовірну кількість одних і тих самих смартфонів, але під різними брендами. Вже дійшло до того, що в одній лінійці може бути понад 5-6 смартфонів, які особливо нічим не відрізняються між собою.

На жаль, компанія не прислухалася до критики і продовжує випускати клонів один за одним і на різних ринках. Відповідно, щоб вибрати собі смартфон, прийдеться довго розбиратися в модельному ряді, щоб не натрапити на чергового клона, який вже не актуальний в 2022 році.

Ми розібрали найпоширеніші проблеми смартфонів компанії Xiaomi і бренду в цілому і якщо компанія не змінить свою стратегію в найближчий час, то її зможуть обійти конкуренти в лиці OnePlus та Realme, які також активно пропонують смартфони в цьому ж ціновому сегменті.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version