Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Українцям розповіли, що робити, якщо хтось отримав доступ до їхньої банківської картки

Українцям розповіли, що робити, якщо хтось отримав доступ до їхньої банківської картки

0

Ті, хто зберігають кошти на банківських картах, вважають, що це безпечно і кошти нікуди не пропадуть. Ця думка дійсно правильна, адже якщо ви загубили готівку, то ви її не повернете, а після втрати карти, кошти у вас все рівно залишаються. Проте не варто забувати про шахраїв, які стараються вкрасти гроші саме з карт. Що ж робити, якщо хтось отримав доступ до їхньої банківської картки?

Є закон, який говорить про те, що банк повинен повернути всі кошти людині, у якої хтось їх вкрав. Звісно, для цього жертва повинна діяти швидко. По-перше, подзвонити до банку протягом доби після крадіжки. По-друге, вы повинні користуватись карткою по правилах.

Рекомендуємо: Названо причини, чому в магазинах часто не працюють термінали для оплати банківськими картками.

Якщо ж гроші ще не вкрали, але у вас є якісь підозри, то в такому випадку є три обов'язкові дії. Спочатку ви заходите в додаток банку і блокуєте негайно карту. Після цього дзвоните до оператора банку і повідомляєте всю відому вам інформацію. Потрібно діяти саме в такому порядку, бо якщо ви будете спочатку дзвонити в банк, то це займе більше часу. Далі треба подзвонити до поліції або поїхати у відділок.

Там у вас приймуть заяву і дадуть талон (обов’язково!), який підтверджує те, що заява є. Інколи, банк без заяви може не розглядати ситуацію взагалі. Після цього всього, потрібно поїхати до банку і написати заяву ще там. Без цього кошти не повернуть точно. В банку вам мають дати копію заяви з позначкою банку, або дублікат. Це суттєвий пункт, адже тільки так банк не зможе уникнути відповідальності.

Термін на виконання всього максимум сутки. Ви повинні пам'ятати коли вкрали гроші, за яких обставин, коли ви дзвонили в банк, коли писали заяву. Це все треба вказати. Після подання всього, банк має місяць, щоб вирішити це питання і надати вам інформацію.

Який висновок можна зробити? У випадку такої непередбачуваної ситуації, необхідно блокувати картку, потім писати заяву в поліцію та заяву в банк.

Також нещодавно було названо 3 причини, чому краще користуватися двома картками ПриватБанк, а не одною.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version