Home Новини сучасних технологій Українців обманюють за допомогою фейкового Android додатку, для отримання доступу до WhatsApp

Українців обманюють за допомогою фейкового Android додатку, для отримання доступу до WhatsApp

0

Сьогодні надійшла інформація, що українців обманюють за допомогою фейкового додатку, для отримання доступу до WhatsApp. Мова йде про додаток FlixOnline, який позиціонує себе як додаток для безкоштовного перегляду контенту з Netflix.

Насправді, в цього додатку зовсім інша ціль, а саме отримання доступу до вашого акаунту WhatsApp. Як повідомляють дослідники Check Point Research, після встановлення додатку FlixOnline, він отримує доступ до вашого WhatsApp та відстежує всі отримані повідомлення. Крім цього, дослідники повідомляють, що цей шкідливий додаток навіть може відправляти повідомлення у відповідь, використовуючи текст, який отримує із серверів (з яких він контролюється).

Зазвичай, із зараженого смартфона відправляються повідомлення в наступному вигляді : «Отримайте 2 місяці Netflix Premium безкоштовно в будь-якій точці світу протягом 60 днів. Отримати можна тут і посилання на завантаження додатку FlixOnline). Традиційно, після завантаження додатку, він отримує всі необхідні дозволи, щоб успішно стежити за вами, та збирати всю необхідну інформацію про вас.

Крім цього, цей додаток навчився викрадати логіни та паролі до різноманітних сервісів.

Також сьогодні стало відомо, що компанію Google повідомили про нову загрозу. На жаль, такі додатки не в новинку, тому важливо не довіряти таким сервісам, які пропонують ЩОСЬ безкоштовно, яке в мережі доступне за окрему плату. У випадку, якщо на Netflix будуть проходити різноманітні акції, або супер пропозиції, вся інформація буде розміщена на офіційному порталі і ніяк не в сумнівних додатках та повідомленнях у WhatsApp.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version