Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Українцям розповіли, чому не можна залишати чеки на касі

Українцям розповіли, чому не можна залишати чеки на касі

0

Як часто, при покупці певних товарів в супермаркетах, ви залишаєте чек собі? Напевно рідко, так як і більшість із нас. Сьогодні українцям розповіли, чому не можна залишати чеки на касі, викидати в найближчий смітник і навіть віддавати його незнайомим людям.

Виявляється, шахраї можуть використати ваш чек в своїх корисливих цілях і навіть, при потребі, зможуть дізнатися всі ваші особисті дані. Зазвичай, шахраї підловлюють людей, які закупилися на велику суму, і стежать за тим, куди вони викидають свій чек або ж навіть можуть підійти і попросити його, нібито для накопичення бонусів, можливих знижок і тому подібне. В більшості випадків, в них ціль зовсім інша.

Маючи ваш чек, на якому зазвичай можна знайти деяку персональну інформацію, вони дізнаються ваш номер телефону, потім дізнаються ваше прізвище та ім’я, та послугами якого банку ви користуєтеся. Далі в хід йдуть дзвінки, де шахраї представляються працівниками банку. Далі все йде по класичному сценарію і вони стараються вивідати від вас банківські дані, які допоможуть їм здійснити вхід в онлайн-банкінг і тому подібне.

Крім цього, шахраї також використовують чеки з магазинів для повторних “покупок”. Вони “виносять” з магазину товар, який ви раніше купляли і прикриваючись чеком, запевняють охорону, що товар купляли вони.

Також часті сценарії із поверненням товару, який вони раніше вже винесли з магазину, за що отримують гроші готівкою.

В будь-якому випадку, рекомендується чеки приносити додому і тільки тоді порвати їх та викинути в смітник. Ще краще викидати чеки після того, як пройде 14 днів після покупки товару. В такому випадку напротязі 14 днів ви зможете повернути товар, який вам не підійшов і шахраї не зможуть ним скористатися (термін повернення пройде).

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version