Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Українцям розповіли, чому небезпечно гасити кредит через банкомат

Українцям розповіли, чому небезпечно гасити кредит через банкомат

0

Більшість українців користується банківськими картками, а останній рік, який виявився не легким для всіх, ще й почали брати кредити. В кожного кредиту є кінцева дата, коли необхідно вносити щомісячний платіж, який не рекомендується прострочувати, оскільки за це будуть нараховані додаткові комісії і в загальному, це негатвино відобразиться на вашій кредитній історії. Зараз же розповімо, чому небезпечно гасити кредит через банкомат.

Якими методами всі вносять обов’язковий платіж? Тут є декілька варіантів, а саме, через касу у відділенні банку, через термінали самообслуговування, через мобільний банк, через веб-версію банку або за допомогою банкомату. За допомогою банкомату поповнювати картку досить зручно, особливо це стосується банкоматів ПриватБанк, оскільки цей процес виконується надзвичайно швидко і це ще вважається новинкою на ринку України. Так чому не рекомендується гасити кредит таким способом?

Найперше через те, що ви можете припуститися помилки при погашенні кредиту, а саме із сумою. Досить часто, при поповненні через банкомат, можуть з'являтися додаткові комісії, про які ви могли не здогадуватися. Таким чином, ваш обов’язковий платіж може стати менше обов’язкового, а це погано відобразиться на ваших стосунках із банком.

Наступна причина, це шахраї, які часто встановлюють своє обладнання, яке може зчитувати дані вашої банківської карти, або ж зажовувати ваші гроші при внесенні в банкомат.

Третя причина - це програмні збої та технічні неполадки із банкоматом. Досить часто, особливо останнім часом, можна почути про те, що в Україні відбуваються масові технічні неполадки із банкоматами, які приймають гроші і не зараховують їх на рахунок або ж видають кошти, але неправильно.

Щоб вберегтися від таких ймовірних технічних неполадок, варто завжди зберігати чек, або ж телефонувати в банк із претензією стосовно роботи банкомату.

Також рекомендується поповнювати свою картку попередньо і при можливості гасити кредит за декілька днів до кінцевої дати.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version