Home Новини сучасних технологій Месенджер Telegram забиває пам’ять смартфона. Названо спосіб вирішення проблеми

Месенджер Telegram забиває пам’ять смартфона. Названо спосіб вирішення проблеми

0

Нещодавно ми публікували матеріал, де розповідали про причини, через які Viber забиває внутрішню память та назвали способи вирішення проблеми. Зараз же, розглянемо причину, через яку месенджер Telegram забиває пам’ять смартфона. Також буде названо спосіб вирішення проблеми та запобігання таких проблем в майбутньому.

Коли ми розповідали про Viber, то серед основних причин засмічування смартфона були завантажені файли месенджером. Така ж ситуація спостерігається і в Telegram – він завантажує у внутрішнє сховище абсолютно всі файли, які ви отримували та переглядали в месенджері. До таких файлів відносяться різноманітні зображення, які ви отримали в приватних повідомленнях або переглянули в телеграм-каналах. Також сюди відносяться всі GiF, відео, аудіо та інші файли.

Найпершим рішенням буде очищення всіх непотрібних файлів. Для цього переходимо в Налаштування і шукаємо “Дані та пам’ять”. Далі вибираємо пункт “Використання пам’яті”. Перед вами будуть доступні 3 пунки, з яких 1-ий відповідає за Збереження медіа, 2-ий за Кеш месенджера, а 3-ій за Кеш текстових повідомлень.

У випадку із першим пунктом, вам необхідно буде вибрати кількість днів, протягом яких всі медіа будуть зберігатися на смартфоні.

Наступний пункт, це Кеш месенджера, який необхідно очистити. Для цього тиснемо на Очистити Кеш Telegram. Після видалення кеш, всі файли, які були раніше завантажені на смартфон, будуть видалені остаточно.

Третій пункт - це кеш Текстових Повідомлень. Цей кеш не займає багато вільного простору на смартфоні, але якщо ми вже взялися за звільнення пам’яті, то його також варто очистити.

Після такого очищення, на вашому смартфоні відбудеться суттєвий приріст вільного простору, але це тільки на тимчасово, оскільки Telegram продовжить завантажувати всі можливі файли і ваш смартфон знову перетвориться на смітник.

Зараз потрібно повернутися до налаштувань і заборонити Telegram завантажувати та зберігати всі медіафайли на вашому смартфоні. Для цього необхідно перейти в налаштування. Перше що необхідно зробити, це звести до мінімуму час збереження файлів на вашому смартфоні (дивіться пункт 1).

Наступним кроком стане заборона автоматичного завантаження всіх медіафайлів. Перейдіть в Налаштування, потім в Дані та Пам’ять і деактивуйте пункт «Автозавантаження медіа» (всі три пункти деактивувати).

Все, за допомогою простих налаштувань, ви перестанете засмічувати свій смартфон непотрібними файлами, привітаннями, мемами і тому подібне.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version