Реклама

USB-флеш-накопичувач проти Зовнішнього жорсткого диску: що краще?

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Якщо ви хочете розширити своє портативне сховище, ви, ймовірно, розглядаєте зовнішній жорсткий диск (HDD) або менший портативний флеш-накопичувач. Отже, які відмінності, один завжди кращий за інший і чи є інші варіанти?

Зовнішні жорсткі диски: дешеві, місткі та повільні

Жорсткі диски (HDD) дають вам найбільше сховища за ваші гроші, але це відбувається за ціною швидкості. Відповідно до DiskPrices , сайту, який агрегує ціни на сховище Amazon, ви можете заплатити всього 0,014 долара за ГБ (або 13,76 долара в цілому), купуючи великий зовнішній диск ємністю 16 ТБ, або 0,035 за ГБ за менший 2,5-дюймовий зовнішній диск ємністю 1 ТБ.

Хоча жорсткі диски є найбільш економічно ефективними, коли справа доходить до ємності, швидкість читання/запису для жорстких дисків зазвичай перевищує 200 МБ/с, а найшвидші (внутрішні) диски в UserBenchmark вимірюють 198 МБ/с. реальна швидкість послідовного запису. На цьому етапі більшість накопичувачів буде USB 3.0 або краще , що забезпечує максимальну швидкість близько 640 МБ/с, що досить швидко для внутрішніх можливостей накопичувача.

Однак повільніша швидкість читання та запису – не єдине, що їх стримує. Оскільки дані зберігаються на вертушках, вони повинні «крутитися», перш ніж отримати доступ до даних. Це може додавати до 10 секунд до кожного запиту на читання або запис, залежно від того, чи вже обертається диск.

Механічна рука повинна рухатися по пластині, щоб зчитувати або записувати дані. Це характерний звук «клацання», який ви можете почути під час використання жорсткого диска, який також є причиною несправності. Оскільки жорсткі диски покладаються на рухомі частини, вони більш схильні до поломок, особливо коли мова йде про падіння або інші удари.

Якщо ви не надто турбуєтеся про найшвидшу продуктивність читання або запису, і ви не збираєтеся регулярно завантажувати диск, подумайте про жорсткий диск для ваших потреб. Вони хороші для архівування старих проектів, функціонування як  «холодне сховище» для консолі Xbox або  створення локальних резервних копій Time Machine  (або еквіваленту Windows ). Перегляньте  наші найкращі зовнішні жорсткі диски,  щоб отримати деякі рекомендації.

Цікаво: Що краще взяти: SSD чи HDD?

Флеш-накопичувачі USB: маленькі, портативні та швидкі

Якщо ємність для вас менш важлива, ніж швидкість або портативність, то USB-флеш-накопичувач може бути кращим вибором. DiskPrices стверджує, що ви можете отримати відносно швидкий флеш-накопичувач USB 3.2 (поколення 1) приблизно за 0,070 доларів за ГБ (або 70,27 доларів за ТБ) ємністю 128 ГБ. Для накопичувачів USB 3.1 більшої ємності (256 ГБ) ціна становить близько 0,093 долара за ГБ.

Основним недоліком вибору USB-флешки є її загальна ємність. Найбільші сьогоднішні накопичувачі досягають 1 ТБ, наприклад SanDisk Extreme PRO  за ціною близько 0,136 доларів за ГБ. Ви могли б отримати зовнішній диск ємністю 8 ТБ за таку ж ціну, якби вибрали жорсткий диск.

Ці високопродуктивні флеш-накопичувачі рекламують теоретичну швидкість читання 420 МБ/с або вище, але в реальному світі вони управляють швидкістю послідовного читання близько 250 МБ/с. Це схожий випадок із рекламованою швидкістю запису (близько 380 МБ/с) у порівнянні з реальною продуктивністю (близько 200 МБ/с) відповідно до UserBenchmark .

Тут найважливіше пам’ятати, що флеш-накопичувачі не мають дисків, що обертаються, а це означає, що немає додаткових затримок, коли справа доходить до запитів на читання та запис. Вони також здатні протриматися довше, оскільки немає рухомих частин. Крім того, вони набагато менші, що робить їх кращим вибором для перевезення.

Якщо ви знайдете флеш-накопичувач , достатньо великий для ваших потреб, ви побачите, що він пропонує швидший, надійніший і значно кращий портативний досвід. Просто не забудьте придбати накопичувач, розрахований на швидкість USB 3.0 або кращу, оскільки є багато дешевих дисків, які можуть похвалитися старішим стандартом USB 2.0, який має серйозне обмеження швидкості.

Цікаво: Обираємо флешку правильно. Декілька порад новачкам.

Зовнішні SSD: найкраще з обох світів (за одну ціну)

Якщо ви купували ноутбук протягом останніх п’яти років, він майже напевно має внутрішній твердотільний накопичувач (SSD). Ці накопичувачі схожі на портативні USB-накопичувачі в тому, що вони використовують флеш-пам’яті замість обертової магнітної пластини для зберігання даних. Перевага в тому, що вони доступні в набагато більшій ємності, що дозволяє їм виконувати ті ж функції, що і жорсткий диск.

Недоліком є ​​те, що SSD набагато дорожчі, ніж альтернативні, а DiskPrices повідомляє, що найдешевший зовнішній диск коштує 0,077 доларів за ГБ або 77,50 доларів за ТБ для диска ємністю 2 ТБ. Це можна порівняти з флеш-пам’яттю USB з точки зору вартості, за винятком того, що ви зможете зберігати більше даних за більші початкові інвестиції.

З SSD ви платите як за швидкість, так і за довговічність. Найшвидші (внутрішні) SSD можуть досягати швидкості послідовного запису близько 3750 МБ/с, але майте на увазі, що USB 3.2 (Gen 2) теоретично досягає 1250 МБ/с, а USB 3.2 (Gen 2 × 2) подвоюється до 2500. МБ/сек. Не очікуйте такої ж високої швидкості читання та запису від USB-накопичувача, яку ви звикли бачити від накопичувача M.2 на ноутбуці, настільному комп’ютері чи PlayStation 5 .

Однак ви отримаєте найкращу в своєму класі продуктивність від портативного накопичувача, потужність якого значно перевищує те, на що здатний портативний флеш-накопичувачі USB. SSD також є більш надійними, ніж їхні аналоги на жорстких дисках, оскільки вони не використовують рухомі частини. Вони також часто набагато менші, розташовуються десь між флеш-накопичувачем і невеликим портативним жорстким диском.

Якщо швидкість і довговічність викликають занепокоєння, і ви хочете щось, що все ще буде швидким через кілька років у порівнянні зі старими носіями, подумайте про SSD для ваших потреб у портативному сховищі. Основною проблемою є потужність, тому переконайтеся, що ви купуєте пристрій, достатньо великий, щоб покрити ваші майбутні потреби, навіть якщо він коштує трохи дорожче, ніж ви хотіли б спочатку. Хочете знати, з чого почати? Перегляньте наші зовнішні твердотільні накопичувачі найвищого рейтингу .

Цікаво: Найкращі внутрішні SSD 2022 року.

Подумайте також про хмарне сховище

Залежно від використання диска хмарне сховище може бути кращим варіантом . Це набагато дешевше початкова інвестиція, а ціна залежить від ваших потреб. Він ідеально підходить для спільних проектів, якщо ви та ваші співробітники маєте швидкий і надійний доступ до Інтернету.

Перегляньте деякі з найкращих безкоштовних платформ хмарного сховища,  щоб почати, не витрачаючи ні копійки.

Цікаво: Розповідаємо, як використовувати нові фішки безпеки iCloud+.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо труднощі із картками ПриватБанку, які можуть виникнути в українців за кордоном

У зв'язку із ситуацією в Україні, багато людей змушені були виїхати в інші регіони, а величезна кількість взагалі за...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -